Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ANCOM: Új rendelkezések a 112-es segélyszolgálattal kapcsolatban

 

Az Országos Hírközlési Hatóság (ANCOM) közvitára bocsájtott egy  projektet a 112-es segélyhívó szolgáltatásokhoz való hozzáférésről. A változások lehetővé teszik az adatbázisok frissítését a hívó helyének meghatározásához, de a segélyszolgálatokhoz való hozzáférés biztosításához is fogyatékkal élők számára. Az érdeklődők észrevételeiket, javaslataikat szeptember 2-áig közölhetik.

fotó: ANCOM

 

Az ANCOM közleménye szerint ahhoz, hogy a 112-t hívó végfelhasználók időben segítséget kaphassanak a speciális beavatkozási szervektől (rendőrség, mentő, tűzoltó, stb.), a lehető legpontosabban kell helyüket meghatározni, ami az elsődleges helyinformációkat tartalmazó adatbázisok állandó frissítését igényli.

A projekt szerint javasolják, hogy minden nyilvános mobil elektronikus hírközlő szolgáltatója folyamatosan frissítse az elsődleges helyinformációkat tartalmazó adatbázisokat egy biztonságos adatcsatornán keresztül, mihelyt olyan változások következnek be a tárolt információkban, amelyek károsíthatják a helyzetazonosító folyamatot.

Az Országos Hírközlési Hatóság elnökének az egységes segélyhívó rendszerben történő kommunikációról szóló 1023/2008-as  határozatának módosításáról és kiegészítéséről szóló határozattervezet itt megtekinthető.

Az érdeklődők észrevételeiket és javaslataikat 2022 szeptember 2-áig fogalmazhatják meg és továbbíthatják az ANCOM székhelyének címére (Delea Nouă utca 2, 3-as kerület, Bukarest) az online iktatón keresztül, vagy a hatóság regionális igazgatóságain keresztül. Az észrevételek faxon is elküldhetők a +40 372 745 402-es számra, vagy e-mail-ben a consultare@ancom.ro címre.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.