Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Újabb ózongenerátorok az iskoláknak és óvodáknak

 

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

 

A csíkszeredai tanintézmények hamarosan 55 újabb, a városháza által vásárolt ózongenerátort vehetnek át. A kulturális élet sem áll le: alig zárult a Filmszereda–Filmtettfeszt, kezdődik is a Csíkszeredai Könyvvásár.

A Csíkszeredai Katasztrófavédelmi Bizottság mai, szeptember 21-i ülését követően két fejleményről számolt be a sajtónak Ráduly Róbert Kálmán polgármester, a bizottság elnöke. Egyrészt – a beszállító ígérete szerint – ezen a héten átvehetik az újabban rendelt 55 ózongenerátort, amelyeket a polgármesteri hivatal azonnal tovább is ad a tanintézményeknek. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház megsegítésére szánt hét lélegeztető gépről ugyanakkor kénytelen volt lemondani a bizottság: a beszállító csak hitegetett a berendezésekkel, de még a szerződésbontásra sem reagált. Ráduly szerint a kórháznak azóta jelentősen javult a felszereltsége, így nem jelent érvágást a lélegeztető gépekről való lemondás.

A polgármester a város kulturális rendezvényeire is kitért. Mint mondta: a közös Filmszereda–Filmtettfesztnak színvonalas műsora ellenére szembetűnő volt az alacsony nézőszám, az idősebb és a iskolás nemzedékek távol maradtak. A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében bevezetett intézkedések ugyanilyen hátrányosan érintik a csütörtökön kezdődő Csíkszeredai Könyvvásárt is, de Csíkszereda erről a rendezvényről sem mond le. Az 5. Csíkszeredai Könyvvásárt 2020 szeptember 24–27- között szervezik meg.

 

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük