Április 22- a Föld Napja

0

Articol disponibil în: Magyar Română

earth-dayKözlemény

a Föld Napjának ünnepére

„Ne teljen el egy nap anélkül, hogy hatást gyakorolnál a téged körülvevő világra”

Jane Goodall

Április 22 a Föld Napja- a környezetvédelemben vállalt polgári felelősség jelképe; Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezte 1970- ben. Már az első évben 20 millió amerikai állt az ügy mellé, többségében fiatalok, akik New York-ban tüntettek az ipari környezetszennyezés ellen. 20 évre rá, 1990-ben a mozgalom nemzetközi méreteket öltött, 174 országban ünnepelte 200 millió ember.

A Föld napja 46. kiadásánál tart, világszerte alkalmat ad a közösség számára is jótékony tevékenységek megvalósítására.

Az esemény célja: a polgári felelősség felébresztése, a közösségek mozgósítása, a tartós fejlesztési programok népszerűsítése, a nemzetközi együttműködés megerősítése és nem utolsó sorban a környezettudatos nevelés.

Napjainkban olyan környezeti problémákban húzzák meg a vészharangot, mint: levegő-, víz- és talajszennyezés, ökoszisztémák elpusztítása, növény és állatfajok kipusztulása, természeti források kimerítése.

Idén a Csíkszeredai Környezetvédelmi Ügynökség a következő eseményekkel jelzi a Föld Napját:

  • az ügynökség munkatársai megjavítják a lövétei Hargita- ligeti tőzegláp körüli kerítést a természetvédelmi terület megóvása érdekében az arra járó állatoktól. Továbbá a Tolvajos medrét tisztítják ki valamint a tőzegláp szomszédságában levő ásványvízforrás környékét.
  • interaktív bemutatót tartanak a szentegyházi óvodában a környezetvédelem fontosságáról.

Domokos László, igazgató

Összeállította: Kovásznai Sándor

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy