Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A hatóságok a csíksomlyói bocsos anyamedve áthelyezését kérik még a pünkösdi búcsú előtt

 

A helyi hatóságok és egy vadásztársaság Csíksomlyón, a pünkösdi búcsú helyén látott kétbocsos anyamedve áthelyezését kérik, közli az Agerpres.

Korodi Attila, csíkszeredai polgármester szerdán, május 12-én, közölte, hogy minden lépést megtettek a medvék áthelyezése érdekében, és remélhető, hogy ez a pünkösdi zarándoklat idejéig meg is történik.

“Hivatalos lépések történtek már a kétbocsos anyamedve Csíksomlyóról történő áthelyezése érdekében, a minap pedig a vadásztársaság elküldte az áthelyezési kérelmet, a megyei környezetvédelmi hatóságok jóváhagyásával. Áthelyezésre van szükség, mert egy kétbocsos nagyanyamedvéről van szó, amely agresszív lehet, és egy turisztikai területen van, ahol a lakosok is gyakran járnak, de nem csak. Ez azt jelenti, hogy mindent megtesznek a jövő hétvégére az áttelepítésért “- mondta Korodi Attila.

A pünkösdi zarándoklatra május 22-én kerül sor, a csíksomlyói nyeregben.

Ami a Szécseny környékén feltűnt medvét illeti, és amelyiket a csendőrök kedden elzavartak, a polgármester elmondta, hogy figyelemmel kísérik és tartják a kapcsolatot a környéken lakókkal, hátha szükség lehet az egyed áthelyezésére.

„Megfigyeljük és folyamatosan informálódunk a lakosoktól, hogy meg kell-e kérnünk a vadászati alapot a procedúra elindítására. Az áthelyezési és kilövés eljárást a vadászati alapnak kell elvégeznie, de mi igyekszünk kapcsolatban maradni és partnereik lenni”, mondta Korodi Attila.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.