„Az erdő pajzsa 2016”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

„Az erdő pajzsa 2016” elnevezésű közös akcióterv alapján a megyei rendőr- felügyelőség erdészeti bűncselekmények megelőzésére és leküzdésére irányuló tevékenységet folytatott a megye területén, nem kevés sikerrel.

A megyei rendőr- felügyelőség erdészeti bűncselekményeket megelőző csoportja a brassói erdőőrséggel közösen egy gyergyócsomafalvi cégnél tartott ellenőrzés során 2,89 köbméter gömbfát és 2,45 köbméter származási iratok nélküli fűrészárut találtak és a faanyag mozgását nyilvántartó füzet sem volt naprakészen kitöltve.

Csíkszeredai rendőrök és erdészek egy gyímesközéploki férfit nyomoztak ki, aki a gyanú szerint 14 fát vágott ki törvénytelenül egy csíkszenttamási erdőből. Törvénytelen favágásért és falopásért előzetes vádiratot állítottak ki az elkövető nevére majd a nyomozás befejeztével jogi megoldásért az ügyet a csíkszeredai táblabírósághoz továbbítják.

Az ellenőrzések időszakában a rendőrök több olyan személyt találtak, aki származási iratok nélkül, hiányosan kitöltött vagy lejárt szavatosságú iratokkal szállított fát. 31,5 köbméter faanyagot koboztak el, amelynek értéke meghaladja a 7.500 lejt. Nyolc esetben róttak ki pénzbüntetést a 171/2010-es törvény alapján, összesen 48.000 lej értékben, közli a megyei rendőr- felügyelőség.

Forrás: regiotv. ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy