Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Az erdő pajzsa 2016”

„Az erdő pajzsa 2016” elnevezésű közös akcióterv alapján a megyei rendőr- felügyelőség erdészeti bűncselekmények megelőzésére és leküzdésére irányuló tevékenységet folytatott a megye területén, nem kevés sikerrel.

A megyei rendőr- felügyelőség erdészeti bűncselekményeket megelőző csoportja a brassói erdőőrséggel közösen egy gyergyócsomafalvi cégnél tartott ellenőrzés során 2,89 köbméter gömbfát és 2,45 köbméter származási iratok nélküli fűrészárut találtak és a faanyag mozgását nyilvántartó füzet sem volt naprakészen kitöltve.

Csíkszeredai rendőrök és erdészek egy gyímesközéploki férfit nyomoztak ki, aki a gyanú szerint 14 fát vágott ki törvénytelenül egy csíkszenttamási erdőből. Törvénytelen favágásért és falopásért előzetes vádiratot állítottak ki az elkövető nevére majd a nyomozás befejeztével jogi megoldásért az ügyet a csíkszeredai táblabírósághoz továbbítják.

Az ellenőrzések időszakában a rendőrök több olyan személyt találtak, aki származási iratok nélkül, hiányosan kitöltött vagy lejárt szavatosságú iratokkal szállított fát. 31,5 köbméter faanyagot koboztak el, amelynek értéke meghaladja a 7.500 lejt. Nyolc esetben róttak ki pénzbüntetést a 171/2010-es törvény alapján, összesen 48.000 lej értékben, közli a megyei rendőr- felügyelőség.

Forrás: regiotv. ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.