„SCUTUL PĂDURII 2016”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În baza Planului comun de acțiune „SCUTUL PĂDURII 2016”, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost organizate şi executate activităţi specifice pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, pe raza întregului judeţ, fiind obţinute multiple rezultate.

961bd-jand-silvic-1

O echipă a Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, în cooperare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, a efectuat un control la o societate comercială de profil din comuna Ciumani unde, în urma inventarierii materialului lemnos din depozit, s-a constatat că pentru 2,89 mc lemn rotund și 2,45 mc cherestea de esență rășinoase nu există documente legale de proveniență, iar registrul de evidență a intrărilor/ieșirilor de materiale lemnoase nu era completat la zi.
Astfel, într-o pădure din Tomeşti, poliţiştii şi pădurarii din Miercurea-Ciuc au depistat un bărbat din comuna Lunca de Jos, suspectat de tăierea ilicită şi sustragerea a 14 arbori, pe numele acestuia fiind întocmite acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori pentru care, la finalizarea cercetărilor, va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc.
În timpul acestor controale, pe raza județului, polițiștii au depistat mai multe persoane, care transportau lemn fără a deține documente care să arate provenienţa materialului lemnos sau au prezentat documente incomplete sau cu valabilitate expirată.
Poliţiştii şi pădurarii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 31,5 mc material lemnos în valoare totală de peste 7.500 de lei şi au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor Legii 171/2010, cu amenzi în cuantum total de 48.000 de lei, potrivit unui comunicat IPJ Harghita.

Sursa: regiotv.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy