Az esőzések következménye Hargita megyében: elárasztott pincék, megrongált útszakaszok. Sajnos az időjárás nem fordul jobbra a következő napokban sem

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: ISU Harghita

Az utóbbi 24 órában a Hargita megyei tűzoltók Székelyudvarhelyen avatkoztak be a kiadós esők miatt kialakult helyzetek megoldása érdekében.

A tegnapi nap és az éjszaka folyamán a Rákóczi Ferencz utca egyik tömbházának pincéjéből távolították el a vizet, illetve a Lejtő, Hunyadi János, Berde Mózes, Nyírő József utcák egyes házainak pincéjéből, valamint 3 udvarról.

Folyamatban van a víz eltávolítása a székelyudvarhelyi Bányai János utca egyik házának pincéjéből.

Ugyancsak a kedvezőtlen időjárás érintette ideiglenesen a közúti forgalmat a 137-es megyei úton (Décsfalva és Székelykeresztúr között), valamint a 137A megyei úton (Petek és Kányád között), illetve az árvíz által megrongált két híd miatt szünetel a forgalom a 131A megyei úton Homoródszentmárton és Abásfalva között.

Medve jelenlétére figyelmeztető riasztást küldtek a tusnádfürdői lakosságnak a RO-Alert rendszeren keresztül.

A SMURD egységek két gyermeknek és hát felnőttnek nyújtottak elsősegélyt, hat esetben valamilyen betegség, három esetben sérülés miatt.

Csütörtökig, június 18- án 10:00 óráig sárga színű figyelmeztetés van érvényben, elektromos kisülésekre, özönvízszerű esőre, jégesőre és viharokra vonatkozóan. A megye tűzoltói készen állnak beavatkozni a legrövidebb időn belül a közösség és a helyi hatóságok támogatására.

Az életet veszélyeztető helyzetek elkerülése végett a következőket ajánljuk a lakosságnak:

  • Ne gázoljanak át a megáradt vizeken, mert elveszthetik az egyensúlyt
  • Ne közlekedjenek gépjárművel az elárasztott területeken
  • Ha elérte önöket az árvíz, menjenek a ház felsőbb emeletére, padlásra, tetőre a mentőcsapatok megérkezéséig

 

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy