Az év kezdete óta hetente öt személy szenvedett szénmonoxid mérgezést!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Az év kezdete óta eltelt 5 hét alatt a Delgaz Grid szolgáltatási területén a szénmonoxid 23 áldozatot követelt, ebből nyolcnak az életét sajnos nem sikerült megmenteni.
  • A balesetek megelőzhetők lettek volna, ha évente kétszer kitakarítják a kéményeket és nem használják az aragázkályhát a helyiségek fűtésére.
  • A gáz illetve szénmonoxid detektorok beszerelése igencsak javallott úgy az új, mint a régi fűtésberendezések esetén.

Idén a Delgaz Grid 11 szénmonoxid-mérgezéses esetet regisztrált, ami átlag egy esetet jelent három naponta.

A baleseteket a földgázzal működő fűtőberendezések égett gázokat elvezető kéményhez nem megfelelően csatlakoztatása, eldugulása okozta, illetve aragázkályha fűtésre történő használata.

„A Delgaz Grid aggodalmát fejezi ki a sajnálatos események miatt, amelyek elkerülhetők lettek volna a biztonsági előírások betartásával. Tudatában kell lennünk a biztonság fontosságának, hogy ne veszélyeztessük a saját és a környezetünk életét. Bármit meg lehet javítani és visszaszerezni, csak az emberi életet nem, amelyhez felelősséggel kell viszonyulni”, nyilatkozta Torsten Roeglin, a Delgaz Grid vezérigazgatója.

Évente kell ellenőrizni a kéményeket, biztosítani kell a földgázzal működő fűtőberendezések helyiségeinek megfelelő szellőzését.

Évente legalább kétszer kötelező a kémények kitakarítása, de a hideg évszak beállta előtt mindenképp és csakis hivatásos kéményseprő által.

A földgázfelhasználóknak ellenőrizniük kell a nyílt lánggal működő, nem automatizált kályhákat és kerüljék ezek használatát fűtés céljából.

Az esetleges gázszivárgás, illetve szénmonoxid jelenlétének jelzésére ajánlatos a detektorok beszerelése. Ezek jelenléte máskülönben kötelező az újfajta fűtésrendszereknél, a 4mm-nél vastagabb ablaküveggel vagy termopánnal ellátott helyiségeknél, de ajánlatos a régebbi típusú fűtésrendszereknél is felszerelni őket.

Vállalti Kommunikációs Osztály

E-ON Románia

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy