Az Év úti célja 2024 gálán díjazták Románia legvonzóbb turisztikai célpontjait

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Év úti célja® 2024 verseny győzteseit tegnap este hirdették ki a román Athenaeumban rendezett rendkívüli gálaesten, amelyen részt vettek a gazdasági, turisztikai, vállalkozási és kulturális minisztérium képviselői, több tucat polgármester, a megyei tanácsok tagjai és elnökei, a turisztikai és vendéglátó szövetségek képviselői, valamint a terület számos más fontos szereplője.

ZEPPELIN STUDIO FOCUS AGENCY

A destinatiaanului.ro platformon leadott több százezer közönségszavazat, a több mint 200 szakértőből álló zsűri és egy átfogó szociológiai tanulmány határozta meg az idei rangsort a verseny 12 kategóriájában. Nagyszeben városa nyerte el az „Inspiráló városok” trófeát, a Brassó megyében található Törcsvár/Bran városa az első helyen végzett a „Turisztikai üdülőhelyek” kategóriában, valamint a legtöbb szavazatot kapott Berethalom/Biertan Szeben megyei falu a „Mesés falvak” kategóriában.

Az Orăștie-hegységben található Dák erődítmények, a Vajdahunyadi-vár, a Duna-delta ökorégiója három másik, éles versenyben lévő kategóriában – „Hagyományokkal és történelemmel rendelkező vidékek”, „Kulturális-oktatási látnivalók” és „Ökoturisztikai régiók” – lettek győztesek.

Az idei versenyben először szerepeltek a Moldovai Köztársaság úti céljai, a végső rangsorban a legjobb helyezést a Cahul körzetben található Valeni falu érte el, amely a Moldovai Köztársaságban az Év úti célja® 2024 különdíjat nyerte el.

Mihai Bârsan, az Év úti célja verseny kezdeményezője és társszervezője: „A romániai úti célok egy életre szóló pihenést, kikapcsolódást és élvezetet nyújthatnak. Az idén győztes vagy döntős úti célok leírása mindenki számára elérhető a www.destinatiaanului.ro oldalon. Mi a következő lépés? A nyertes úti célokat és minden olyan gyönyörű romániai helyet, amely inspirált minket, romániai és külföldi turisták millióinak népszerűsítjük a közösségi médián, a televízión és az online sajtón keresztül. Így az Év Úti célja® küldetése, hogy a románokat arra inspirálja, hogy (újra)felfedezzék országukat”.

A 2024. január 31.- május 8. között zajló verseny 12 kategóriájában több mint 300 úti cél nevezett be, amelyek közül 129-et nyilvánítottak döntősnek.

Az Év úti célja 2024 döntőjébe jutottak listája itt érhető el.

Az Év úti célja® fő partnerei: METRO, Fuze Tea, BCR, Caraiman, Enterprise Rent-a-Car – Partener Mobilitate

Destinații Vizionare Konferencia partnerei: INAQ consulting, Stațiunea Mamaia

Az Év úti célja® gála házigazdája: Bukarest Városháza

rezentativă la nivel național pentru publicul comercial, a fost efectuată pe un eșantion de 1.200 de persoane din mediul urban cu acces la internet, iar culegerea datelor s-a desfășurat în luna aprilie.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy