Két ittas autóvezetőt vettek őrizetbe a gyergyószentmiklósi rendőrök néhány óra leforgása alatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2024. május 21-én 18 óra 30 perc körül a D.E. 578-as európai úton Tekerőpatakon egy 69 éves maroshévízi férfi személygépkocsit vezetett Gyergyószentmiklós irányából és a gyanú szerint áthajtott az ellenkező sávba, és összeütközött egy 60 éves férfi által vezetett személygépkocsival.

Az esemény következtében a két sofőr testi sérüléseket szenvedett, őket kórházba szállították orvosi ellátásra.

Ezzel egy időben a két férfit alkoholszondával ellenőrizték, a 69 éves sofőr esetében a kilélegzett levegőben 0,85 mg/l, a másiknál ​​nulla értéket mértek.

Ugyanezen a napon, körülbelül két órával később, 20 óra 20 perckor riasztották a gyergyószentmiklósi rendőrkapitányság rendőreit egy újabb közúti balesethez Gyergyóújfalu községben.

Az elvégzett első vizsgálatokból kiderült, hogy egy 75 éves gyergyóújfalvi férfi személygépkocsi vezetése közben a D.J.138-as úton, Libán irányából Gyergyóújfalu község központja felé, a vizsgálatok befejezése után meghatározandó okokból és körülmények között összeütközött az úttesten kívül parkoló személygépkocsival, majd később egy szintén parkoló kisteherautóval ütközött.

A férfi testi sérüléseket szenvedett, kórházba szállították.

Az alkoholvizsgáló készülékkel ellenőrizték, a rögzített érték 0,65 mg/l tiszta alkohol volt a kilélegzett levegőben, a kórházban pedig megtagadta a biológiai minták vételét.

Tekintettel arra, hogy az érintett személy érvényes vezetői engedélyt nem tudott bemutatni, a rendőrök a román rendőrség adatbázisaiban ellenőrzéseket végeztek, és megállapították, hogy egyetlen járműkategóriához sem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel.

A két férfival szemben 24 órás előzetes letartóztatást rendeltek el.

A rendőrség az ügyész koordinálásával folytatja a nyomozást az események valamennyi okának és körülményének feltárása érdekében, esettől függően ittas járművezetés, jogosítvány nélküli vezetés, biológiai mintavétel megtagadása és gondatlanságból okozott testi sértés miatt indul bűnügyi eljárás.

  • a Hargita megyei rendőrség által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy