Kábítószer-kereskedelem elleni akció Hargita megyében: három személyt vettek őrizetbe (FOTÓ)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita Megyei Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálat rendőrei az Országos Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség – Hargita Területi Hivatal ügyészeivel közösen dokumentálták 3 személy bűnügyi tevékenységét, akik ellen nagy kockázatú kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyomoznak.

Az egyik személyt 2024. június 27-én Székelyudvarhelyen tetten érték, miközben állítólag egy másik, az ügyben vizsgált személytől beszerzett, nagy kockázatú kábítószer-mennyiséget (3-CMC, közismert nevén kristály) értékesített.

A bizonyítékokból kiderült, hogy a vizsgált személyek többször is birtokoltak, közvetítettek és értékesítettek kristály formájában nagy kockázatú kábítószereket Székelyudvarhelyen és a szomszédos településeken élő fogyasztóknak.

A tettenérés és az ugyanazon a napon végrehajtott házkutatások eredményeként mintegy 60 gramm kristály (3-CMC, nagy kockázatú kábítószer), több, az anyag nyomait tartalmazó boríték, egy nagy pontosságú, az anyag nyomait tartalmazó elektronikus mérleg, több, kábítószer-fogyasztáshoz használt tárgy, egy lejben kifejezett pénzösszeg, több mint 160 darab vilámzáras kis zacskó tartalom nélkül, valamint egyéb bizonyítási eszközök kerültek elő és kerültek lefoglalásra.

A mai napon a Hargita Megyei Törvényszék az ügyészség javaslatának megfelelően elrendelte az őrizetbe vett személyek közül kettő előzetes letartóztatását, a harmadik személy esetében pedig a D.I.I.C.O.T. Hargita Területi Hivatalának ügyészei 60 napra bírósági felügyeletet rendeltek el.

Szakmai támogatást a Román Rendőrség Különleges Műveleti Osztálya nyújtott.

Az akciót a Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság rendőrei és a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség csendőrei támogatták.

A büntetőeljárás során a vizsgált személyek a büntetőeljárási törvénykönyvben előírt eljárási jogok és garanciákban, valamint az ártatlanság vélelmében részesülnek.

  • információk és fotók: Hargita megyei rendőrség

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy