Az RMDSZ támogatja,hogy eljárás induljon Gabriel Oprea ellen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Mind a szenátus jogi bizottságában,mind pedig a szenátus plénumában az RMDSZ támogatja a volt miniszter,Gabriel Oprea elleni bűnvádi eljárás megindításának jóváhagyását.

„A hatalommal való visszaélés rossz fényt vet a politikusokra és ezzel mi nem tudunk egyetérteni”,hangsúlyozta Tánczos Barna,a Szövetség szenátusi frakciójának vezetője hétfőn,február 1-jén.

A politikus ellen felmerült a gyanú,hogy többször törvénytelenül kért rendőri kíséretet önmaga és más személyek számára,mint azon az október 20-i útján,amikoris a kíséret egyik tagja,egy motoros rendőr életét vesztette.

„Fontosnak tartjuk az RMDSZ részéről egy világos álláspont kifejezését:támogatjuk az ügyészek kérését,mert úgy véljük az Oprea- ügyet ki kell vizsgálni és amennyiben az bíróságra kerül hadd szülessen jogerős ítélet”-mondta a Szövetség szenátora.Rámutatott ugyanakkor,hogy nem korrupciós ügyről van szó,hanem bűnvádi eljárás elindításáról,amelyre Gabriel Oprea miniszteri munkája idején elkövetett hatalommal való visszaélés gyanúja ad alapot.

„Egy miniszter tevékenysége sem szólhat arról,hogy magát az állampolgárok és a törvény fölé helyezze,Gabriel Oprea esetében a hatalommal való visszaélés negatív fényt vet a politikusokra,amellyel az RMDSZ nem érthet egyet”,emelte ki a szenátor.

RMDSZ Sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy