UDMR susține începerea procedurii de urmărire penală împotriva lui Gabriel Oprea

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Atât în Comisia de Justiție a Senatului, cât și în ședința de plen, UDMR va vota în favoarea încuvințării începerii procedurii de urmărire penală în cazul fostului ministru, Gabriel Oprea. ”Infracțiunea de abuz în serviciu se reflectă negativ asupra imaginii politicienilor, iar cu aceasta nu putem fi de acord”, a subliniat luni, 1 februarie, Tánczos Barna, liderul grupului UDMR din Senat.

Din câte se cunoaște, politicianul este acuzat că ar fi solicitat în mod ilegal și în repetate rânduri, însoțirea de către polițiști a coloanei oficiale pentru deplasările sale și a altor persoane din anturajul său, cum s-a întâmplat și în data de 20 octombrie 2015, când un membru al convoiului, polițist motociclist, și-a pierdut viața.

”Considerăm important să formulăm un punct de vedere clar din partea UDMR: susținem cererea înaintată de procurorii DNA, deoarece suntem de părere că acest caz Oprea trebuie investigat, iar dacă dosarul ajunge pe masa judecătorilor, trebuie lăsată instanța să adopte o decizie finală”, a explicat senatorul Uniunii.

Tánczos a precizat, de asemenea, că nu este vorba de un caz de corupție, ci despre inițierea unei urmăriri penale, la baza căreia se află activitatea de ministru a lui Gabriel Oprea, existând suspiciunea săvârșirii unui abuz în serviciu.

”Este inadmisibil ca munca unui ministru să se rezume la a se situa deasupra legii și cetățenilor țării, iar în cazul lui Gabriel Oprea acuzația de abuz în serviciu are un impact negativ asupra imaginii politicienilor, iar cu aceasta UDMR nu poate fi de acord”, a concluzionat senatorul UDMR.

Editat de Biroul de Presă al UDMR

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy