Balánbányai férfi ellen indul nyomozás egy pisztoly jogosulatlan birtoklása miatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság Fegyver-, Robbanó- és Veszélyes Anyag Szolgálatának rendőrei idén február 9-én a fegyver- és lőszerrend be nem tartása miatt hajtottak végre ellenőrző akciót.

„Egy 34 éves bálánbányai férfi otthonában tartott házkutatás során a rendőrök egy nem halálos fegyverek kategóriájába tartozó pisztolyt találtak. A hatályos jogszabályok szerint a férfi nem rendelkezett fegyverviselési, -tartási és -használati engedéllyel.

Az első rendőri ellenőrzések során kiderült, hogy a 4,5 mm-es kaliberű fegyvert jogellenesen birtokolták, nem szerepel a román rendőrség adatbázisában. Így a rendőrök a nyomozás folytatása, eredetének pontos megállapítása érdekében lefoglalták a fegyvert” – tájékoztat a Hargita megyei rendőrség.

A hivatkozott forrás szerint a rendőrség a fegyver- és lőszerszabályzat be nem tartása bűntette miatt indított nyomozást.

Ebben a tevékenységben részt vettek a Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság nyomozói és a Különleges Akciószolgálat harcosai.

A rendőrség emlékeztet arra, hogy az engedélykötelesek körébe tartozó, halált nem okozó fegyverek birtoklása vagy jogosulatlan hordása a Btk. 342. cikke (2) bekezdése szerint pénzbüntetéssel vagy 3 hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy