Bebörtönözték Constantin Strujant, Hargita megye volt alprefektusát

0

Articol disponibil în: Magyar Română

constantin-strujan-2009Constantin Strujan volt Hargita megyei alprefektust a csíkszeredai börtönbe zárták, miután három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték befolyással való üzérkedésért.

A törvényszék portálja szerint a Bukaresti Törvényszék októberben alapfokon három év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki Strujanra, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) azonban megfellebbezte az ítéletet, a fővárosi ítélőtábla pedig helyt adott az óvásnak, és letöltendő szabadságvesztésre módosította az ítéletet. Ugyanebben az ügyben a befolyás vásárlásával vádolt Iulian Zaharia üzletembert 80 nap közmunkára ítélték és több jogától is eltiltják, a Btk értelmében.

Törvényszéki források szerint a volt alprefektust kedden kísérte be a rendőrség a csíkszeredai börtönbe.

A DNA közleménye szerint 2010-ben az akkor alprefektusi tisztséget betöltő Strujan 20 ezer lejt kért és kapott Iulian Zaharia vállalkozótól a Román Vízügyi Igazgatóság tisztségviselőinél való közbenjárás fejében.

„Strujan vádlott kérésére a pénzösszeget a környezetébe tartozó személy számlájára utalták, aki később átadta az alprefektusnak az összeget, melynek fejében megígérte az üzletembernek, hogy közbenjár a fent említett hatóság tisztviselőinél annak érdekében, hogy mielőbb kifizessék az üzletember cége által végzett árvízvédelmi munkálatok számláinak ellenértékét.

Constantin Strujan 2005 és 2010 között prefektusi, 2010 és 2012 között pedig alprefektusi tisztséget töltött be Hargita megyében.

AGERPRES

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy