December 9 Korrupcióellenes Világnap

0

Articol disponibil în: Magyar Română

9-decembrie-ziua-internationala-de-lupta-impotriva-coruptieiA december 9-i Korrupcióellenes Világnap megtartásáról az ENSZ rendelkezett. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a jelenség polgárokra és a társadalomra gyakorolt romboló hatásáráról. Ebből az alkalomból a Belügyminisztérium Korrupcióellenes Igazgatósága megerősíti elkötelezettségét további erőfeszítésekre a korrupció megelőzésére és megfékezésére a minisztérium személyzetének soraiban.

A korrupció jelen társadalmunkban az egyik legveszélyesebbnek bizonyuló fenyegetés a jogállam ellen, aláásva az intézményeket és a demokratikus értékeket, veszélyeztetve az állam azon képességét, hogy egyenlő jogokat és szabadságot biztosítson polgárainak. Más szóval a korrupció mindannyiunkat érint és csökkenti a törvénytiszteletet. Éppen ezért van szükség közös erőfeszítésre a korrupciós gyakorlat megelőzésére és megfékezésére.

A Korrupcióellenes Igazgatóság Hargita megyei szolgálatán keresztül kívánja bevonni a tisztességes polgárokat és belügyminisztériumi tisztviselőket ezen csapás elleni küzdelembe. Ugyanakkor a polgárok és köztisztviselők felelősségtudatát szeretnék növelni olyan értelemben, hogy állást foglaljanak és jelentsenek minden olyan korrupciós esetet, amelyben a belügyminisztérium vagy egy köztisztviselő érintett.

A bejelentést tenni kívánó polgárok és intézményünk munkatársai közti jó kommunikáció érdekében létrehozták a Korrupcióellenes Zöld Telefonvonalat. A 0 800.806.806-os szám ingyen hívható bármely vezetékes vagy mobil rendszerből. Továbbá a Hargita Megyei Korrupcióellenes Szolgálat 0266/310 280-as telefonszámán, illetve a [email protected] e- mail címen is bejelenthetők az észlelt korrupciós esetek.

FOGLALJ ÁLLÁST! MONDJ NEMET A KORRUPCIÓNAK!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy