Beidézi a rendőrség az RMDSZ szavazóhelyiségekben tartózkodó képviselőit

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Antal István János Konstanca megyei parlamenti képviselő politikai nyilatkozatban hívta fel a nyilvánosság figyelmét a román rendőrség akciójára, amelyet sértőnek nevez. A politikus azt állítja, hogy a rendőrség sorra idézi be a szavazóhelyiségekben tartózkodó RMDSZ megfigyelőket, hogy nyilatkozatokat adjanak a szavazási folyamatról, anélkül azonban, hogy meghatároznák ennek a megközelítésnek az okát a Kárpátokon kívüli megyékben.

„Elfogadhatatlan, hogy egy jogállamban a rendőrség behívja és számonkérje a szavazóbiztosokat csak azért, mert az RMDSZ-t, egy kisebbséghez tartozó közösséget képviseltek a szavazóhelyiségekben. Meggyőződésem, hogy a rendőrség visszaél hatalmával és feladatkörével, ahogy az is, hogy ezekre a karhatalmi intézkedésekre azért került sor, mert a Kárpátokon kívüli megyékben élő magyar közösség elkötelezte magát az RMDSZ mellett” – fogalmazott a képviselő.

Antal István János kijelentette, az ügyről a Nép Ügyvédjét is tájékoztatja, valamint értesíti az országos és külföldi illetékes szervezeteket.

 

 

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy