Beke István Attila, terrorista vagy áldozat?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Már az elején ki szeretném jelenteni, hogy a vélemény, amit itt megosztok, egy olyan ember véleménye, aki olyan emberek mellet élt aki később gyilkosságokért és terrorizmus miatt lettek elitélve. Életem során volt lehetőségem, hogy jól megismerjem, mellettük éljek, tanuljak, vagy éppen sportoljak. Gyerekkoromat a híres-hírhedt Puiu Mironescu mironescumellet töltöttem, mind szomszédja, akit később azzal vádoltak meg, hogy pár bűntársával együtt, összerakott és elhelyezett, egy C4-est egy autó alatt. A robbanó anyagot Ukrajnából szerezték be és a román szolgálatok nem tudták menet közben felderíteni. De viszont elfogták az elkövetőket akkor amikor elhelyezték a robbanószert egy autó alá, épp Piatra Neamț főterén.

Az emberek nem tudták elhinni mi történt és biztos vagyok benne a véleményük az volt mind, Beke István Attila estében, hogy a szolgálatok letartoztattak valakit, amikor az autó alá helyezi vagy éppen felrobbant valamit. Nagyon nehéz azt elfogadni, hogy egy ember, aki normálisnak tűnik, képes ilyesmikre. A Piatra Neamț-i esetben amit az ottani szolgálatok felderítettek, a főbűnöst hosszú börtönévekre ítélték. Ő egy példaértékű fiatalember volt a városban, kellemes, buktak rá a lányok, akkor is ha bizonyos alvilági körök, társaságában forgott, sportolt, nem dohányzott, nem fogyasztott alkoholt és senki nem gondolta volna, hogy képes terrorcselekmények elkövetésére. Akármilyen televízió társaság elmehet most is Mironescu szomszédihoz, ahogy tették Beke István Attila esetében is és ott csak szép dolgokat hallanának róla, hogy jól viselkedett, sportolt, korrekt stb.

Beke Attila IstvanAbban a minőségemben, mind, aki jól ismeri a gyilkosokat és a terroristákat, elmondhatom, hogy majdnem lehetetlen, rájönni arra, hogy egyáltalán képes-e egy ilyen ember, még akkor is ha igazán jól ismered.

Teljesen megértem az emberek reakcióit akkor, amikor támogatják Beke István Attilát és azt is megértem, hogy az embereknek nem jön, hogy elhiggyék, hogy egy barátjuk, egy normális ember, egy merényletre készül. Épp azért hoztam fel a tapasztalataimat és teljesen megértem az emberek érzelmeit, de ilyenkor a legjobb az, hogy távol maradunk az ügytől és hagyjuk, hogy a hatóságok végezzék el a munkájukat. Az esetek 90%-ban egy bűnöző és egy ártatlan között nincs semmi féle különbség. Amennyiben, Beke István Ártatlan azok akik letartoztatták meg fognak fizetni érte, de ha nem, mindenkinek aki kiáll most mellette, egy életen keresztül lelkiismeret furdalása lesz, hogy egy terroristát támogattak.

Gondolkodjunk el tehát előtte 10-szer, mielőtt, véleményt mondunk, hogy szolidaritást vállalunk egy terrorizmussal megvádolt személlyel.

Iosub Robert

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy