Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Beke István Attila, terrorista vagy áldozat?

Már az elején ki szeretném jelenteni, hogy a vélemény, amit itt megosztok, egy olyan ember véleménye, aki olyan emberek mellet élt aki később gyilkosságokért és terrorizmus miatt lettek elitélve. Életem során volt lehetőségem, hogy jól megismerjem, mellettük éljek, tanuljak, vagy éppen sportoljak. Gyerekkoromat a híres-hírhedt Puiu Mironescu mironescumellet töltöttem, mind szomszédja, akit később azzal vádoltak meg, hogy pár bűntársával együtt, összerakott és elhelyezett, egy C4-est egy autó alatt. A robbanó anyagot Ukrajnából szerezték be és a román szolgálatok nem tudták menet közben felderíteni. De viszont elfogták az elkövetőket akkor amikor elhelyezték a robbanószert egy autó alá, épp Piatra Neamț főterén.

Az emberek nem tudták elhinni mi történt és biztos vagyok benne a véleményük az volt mind, Beke István Attila estében, hogy a szolgálatok letartoztattak valakit, amikor az autó alá helyezi vagy éppen felrobbant valamit. Nagyon nehéz azt elfogadni, hogy egy ember, aki normálisnak tűnik, képes ilyesmikre. A Piatra Neamț-i esetben amit az ottani szolgálatok felderítettek, a főbűnöst hosszú börtönévekre ítélték. Ő egy példaértékű fiatalember volt a városban, kellemes, buktak rá a lányok, akkor is ha bizonyos alvilági körök, társaságában forgott, sportolt, nem dohányzott, nem fogyasztott alkoholt és senki nem gondolta volna, hogy képes terrorcselekmények elkövetésére. Akármilyen televízió társaság elmehet most is Mironescu szomszédihoz, ahogy tették Beke István Attila esetében is és ott csak szép dolgokat hallanának róla, hogy jól viselkedett, sportolt, korrekt stb.

Beke Attila IstvanAbban a minőségemben, mind, aki jól ismeri a gyilkosokat és a terroristákat, elmondhatom, hogy majdnem lehetetlen, rájönni arra, hogy egyáltalán képes-e egy ilyen ember, még akkor is ha igazán jól ismered.

Teljesen megértem az emberek reakcióit akkor, amikor támogatják Beke István Attilát és azt is megértem, hogy az embereknek nem jön, hogy elhiggyék, hogy egy barátjuk, egy normális ember, egy merényletre készül. Épp azért hoztam fel a tapasztalataimat és teljesen megértem az emberek érzelmeit, de ilyenkor a legjobb az, hogy távol maradunk az ügytől és hagyjuk, hogy a hatóságok végezzék el a munkájukat. Az esetek 90%-ban egy bűnöző és egy ártatlan között nincs semmi féle különbség. Amennyiben, Beke István Ártatlan azok akik letartoztatták meg fognak fizetni érte, de ha nem, mindenkinek aki kiáll most mellette, egy életen keresztül lelkiismeret furdalása lesz, hogy egy terroristát támogattak.

Gondolkodjunk el tehát előtte 10-szer, mielőtt, véleményt mondunk, hogy szolidaritást vállalunk egy terrorizmussal megvádolt személlyel.

Iosub Robert
4 comentarii la “Beke István Attila, terrorista vagy áldozat?

 1. mihai

  Un comentariu de bun simt si obiectiv. Unii vor sa creeze o isterie si o aparenta de abuz al DIICOT. Nici nu poate fi vorba de asa ceva. Decizia instantei de a-l aresta pe Beke 30 de zile arata pentru toti care inteleg ceva, ca treaba e foarte serioasa si foarte probata. Tipetele unora ca e vorba de un linsaj si alte bazaconii de genul asta nu sunt altceva decat o incercare de a crea o perdea de fum pentru a ascunde trista realitate, ca sunt langa noi oameni capabili de asa ceva. Sa nu uitam ca HVIM e organizatia care dadea foc Budapestei in 2006, ataca televiziunea ungara, ataca politicienii ungari. Sa uite unii asa de repede asta? Ma cam indoiesc. Dar si aici, unii se fac ca ploua si fac singurul lucru pe care-l pot face, de care sunt capabili: invrajbesc, mint cu nerusinare conationalii lor cum ca totul e o facatura. Norocul e ca oamenii s-au desteptat si chiar daca la inceput au fost socati si se indoiau ca unul de-al lor ar fi capabil de asa ceva, incet-incet se instaleaza convingerea ca asa stau lucrurile de fapt.

  Válasz
 2. Mm

  Ar fi o mica/mare diferenta.Prietenii astuia,in anul 2015 ,au avut ocazia sa afle foarte usor ca Beke face parte dintr-o organizatie extremista si ca umbla la tabere de pregatire aproape militara.Ba sunt convins ca stiau de participarea lui la orice manifestare anti-romaneasca din zona si ca la multe manifestari ale etnicilor romani el incerca sa râcâie si sa incite.Deci pentru ei nu vad care ar putea fi surpriza ca asta ar fi vrut sa treaca la un “nivel superior” al urii inter-etnice.Eu cand vad pozele culese de televiziuni de pe Facebook realizez asta, ei cum sa nu isi dea seama ? Pozele alea imi aduc aminte de pozele cu islamisti, nici o diferenta legat de ura si dementa care razbate din ele.

  Válasz
 3. gheorghe

  Ce crezi ca ai putea pati daca iti explodeaza in mana o petarda. Sau 50 intr-o cutie cu cuie? Nimic deosebit, banuiesti tu. Sa stai de Craciun si Revelion la camera de garda sa vezi ce inofensive sunt.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.