Borboly Csaba: „Aszfaltozott úttal kötjük össze Hargita megyét Bákó megyével”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Haladnak a munkálatok a 123-as megyei út Csíkszentmárton és Egerszék közti szakaszán.

A szeptember 8-i, szerdai Csinódon tartott megbeszélésen Hargita Megye Tanácsa műszaki igazgatóságának kollégái, polgármesterek, a kivitelező SC Multipland SRL, az Electrica áramszolgáltató képviselői, a telepvezető megegyeztek, hogy újrahuzalozzák a szakaszon a villanyvezetéket és kiépítik, hogy ne sérüljön az átereszek környékén.

A találkozón jelen lévő Réti Zsófia, Csíkszentgyörgy község polgármestere elmondta, hogy az út nagyon fontos beruházás a gazdasági fejlődés szempontjából, és infrastruktúrát kell építeni, beleértve az internet bevezetését is.

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba szerint az út megépítése nagyon fontos a régiók és közösségek összekapcsolása szempontjából, megemlítve, hogy a munkálatok megkezdéséhez a megyei tanács elkülönítette a forrásokat, de reméli, hogy befejezéséhez kapnak pénzt a kormánytól.

Az útszakasz 14,5 kilométer, a beruházás értéke meghaladja a 35 millió lejt. Négy új hidat építenek, amelyek 90% -a elkészült.

Ezen túlmenően ennek az útszektornak nagy munkálatai vannak jelenleg a Csinód térségében, a 16 km -től a 21 km -ig terjedő részen, ahol tört követ terítenek el az infrastrukturális munkálatok befejezéséhez és az út kiszélesítésére szolgáló munkálatok befejezéséhez.

Tervezik az Egerszék és a Bákó megyei határ közötti 19,5 km -es útszakasz munkálatait is.

Részletek a beruhazasok.hargitamegye.ro oldalon.

  • a Hargita Megyei Tanács Sajtóirodájának tájékoztatása

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy