Több mint 20 küldetést hajtottak végre a Hargita megyei tűzoltók az elmúlt két napban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Elsősegélynyújtás, terület megtisztítása fel nem robbant lőszertől, személyek kiszabadítása csak néhány példa a Hargita megyei katonai tűzoltók által az elmúlt 48 órában végrehajtott küldetésekre. A beérkezett hívások nyomán a SMURD legénysége 19 esetben nyújtott szakszerű elsősegélyt.

A tűzoltók egy apartman ajtajának a feszabadításában is részt vettek Gyergyószentmiklóson, 3 túlsúlyos személy szállításában segítettek a megyei mentőszolgálatnak, és Bákó megyében fel nem robbant lőszert távolítottak el a tűzszerészek.

Amikor fel nem robbant lőszernek tűnő, gyanús hengeres vagy egyéb fémtárgyakat (töltények, gránátok, petárdák, páncéltörő aknák, tüzérségi lövedékek, rakéták, robbanó bombák, gyújtó, mérgező stb.) találnak, az állampolgároknak be kell tartaniuk a következő szabályokat:

  • ne mozdítsák el azokat a helyükről;
  • ne nyissák ki és ne adják át a gazdasági szereplőknek;
  • ne vigyék be azokat épületekbe, szobákba vagy lakásokba;
  • ne használják azokat különféle eszközök vagy dísztárgyak improvizálására;
  • ne ütögessék, ne vágják és ne szedjék szét azokat;
  • ne használjanak nyílt tüzet a közelükben.

Ugyanakkor 7 figyelmeztető Ro-Alert üzenetet kldtek ki medve jelenléte miatt Gyergyószentmiklós, Csíkszentdomokos, Borszék, Vasláb, Balánbánya és Siménfalva lakóinak.

A vészhelyzetben való viselkedésre vonatkozó tanácsok a https://fiipregatit.ro platformon keresztül vagy a Google Play Áruházból és az AppStore -ból ingyenesen letölthető DSU alkalmazáson keresztül szerezhetők be.

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy