Borboly Csaba: „Ne várjuk a pápát gyűlölködő hangulatban”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A Csík vidéki polgármesterek határozott fellépésre készülnek

Tegyünk félre minden botrányt, fókuszáljunk Ferenc pápa látogatására!– intézett nyilvános felhívást Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

„A viták, a gyűlölködő hozzászólások – főleg közösségen belül – nem méltók a szentatya fogadásához, illetve az azt megelőző várakozáshoz. Ezért arra kérek mindenkit, hogy a napokban ne vitás közéleti témával foglalkozzunk, ne a negativizmus uralkodjon köreinkben, hanem a pápalátogatásra figyeljünk. Ez érvényes az úzvölgyi haditemető ügyére is, amely kapcsán határozott válaszra készülünk, de előbb a szentatyát szeretnénk méltóképpen fogadni”, mondta a megyei tanács elnöke.

A Csík térségi polgármesterek és a megyei tanács elnöke a szerdán tartott ülésen úgy döntöttek, hogy határozottan fellépnek az úzvölgyi temetővel kapcsolatban, ebben az értelemben több olyan programot szerveznek, amelyeket a következő napokban közölnek majd.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy