Borboly Csabát választották a polgármesterek a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás elnökévé

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: Borboly Csaba/Facebook

„A Hargita hegység fejlesztése az önkormányzatok együttműködésétől függ”.

A Hargita Megyei Tanács elnöke, Borboly Csaba sürgette a polgármestereket és a fejlesztési szövetségek vezetőit, hogy készüljenek fel az Európai Unió által biztosított pénzeszközök elérésének új időszakára.

Június 9-én egy találkozóra került sor a polgármesterekkel Homoródfürdőn, amely során megújították a „Hargita hegység Fejlesztéséért” Egyesület és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI Hargita) vezetését. A fent említett szövetségek egyhangúlag szavaztak arra, hogy a Hargita hegység fejlesztési társulás új elnöke Borboly Csaba legyen, Dávid Lajos lemondása után.

Az újonnan megválasztott elnök hangsúlyozta, hogy az önkormányzati vezetők komoly kihívással néznek szembe, mivel a kormányzati támogatási lehetőségek egyre csökkennek, és hogy az EU finanszírozásának új időszaka ösztönözni fogja a nagyobb városokban történő beruházásokat. Ezért a Hargita Megyei Tanács összegyűjti a megye összes projektötletét egyetlen platformon, amelyet elküld a Központi Fejlesztési Régiónak. A megyei tanács elnöke hangsúlyozta, hogy fontos hangsúlyozni Hargita megye fejlesztési igényeit, mivel a fejlesztési régió stratégiája figyelmen kívül hagyja a vidéki térségekbe történő beruházásokat. Ily módon a Hargita-hegység fejlesztési stratégiája források nélkül maradhatna. „A Hargita-hegység körzetét együtt kell fejleszteni, ahogy néhány nappal ezelőtt mondtam. Az együttműködés révén fejleszthetjük a területet a természet befolyásolása nélkül, olyan beruházásokat hajthatunk végre, amelyek munkahelyeket teremtenek és jövedelmet biztosítanak a földtulajdonosok számára. A mai közgyűlésen eldöntöttük a stratégiai célokat, ez mindannyiunk közügye. Azt szeretnénk, hogy a közbirtokosságok, a vállalkozók és a panziótulajdonosok csatlakozzanak hozzánk „- tette hozzá Borboly Csaba.

Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnökét a Hargita ADI elnökének választották a jelenlévők. Mint elmondta, a következő időszak kihívása megtalálni a megye számára azokat a kitörési pontokat, együttműködési lehetőségeket, amellyel Hargita megye turizmusa fejleszthető. Szintén kiemelte, hogy fontos időben felkészülni az új EU-s költségvetési időszakra, a helyi önkormányzatokkal közösen segítve a turisztikai szolgáltatókat.

A fejlesztési társulás Kencse Elődöt, Csíkszentimre polgármesterét választotta alelnökének, Mik József, Borszék polgármesterét titkárnak, valamint Gergely Károlyt, Gyimesközéplok polgármesterét és Nagy Attilát, Zetelaka polgármesterét tagnak.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy