BREAK FREE – drogprevenciós projekt a fiatalok körében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Szerdán Gyergyószentmiklóson került sor a BREAK FREE projekt első ülésére, amely a tizenévesek körében a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelmet célzó kezdeményezés.

A Hargita Megyei Rendőrfőkapitánysággal partnerségben a Bűnözéselemzési és Bűnmegelőzési Osztályon keresztül a gyergyószentmiklósi Rotary Club által megvalósított projekt célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a tiltott szerek használatának súlyos következményeire.

A rendezvényre a Sf. Nicolae Elméleti Líceumban került sor, és a VIII-XII. osztályos diákok vettek részt rajta, akiknek lehetőségük volt szakemberekkel és motivációs előadókkal beszélgetni. Köztük volt Kiss Róbert pszichiáter úr, Gall Katalin pszichológus, a fiatal HAO – aki saját tapasztalatait osztotta meg a kábítószerfüggőséggel kapcsolatban, valamint Codoiu Radu személyi edző és motivációs előadó.

A rendezvény fő célja az volt, hogy a tizenéveseket arra ösztönözze, hogy aktívan lépjenek fel a kábítószer-használat kísértéseivel szemben, és keressenek támogatást a megbízható családtagoktól, barátoktól és nevelői mentoroktól. Hangsúlyozta továbbá annak fontosságát, hogy szükség esetén szakemberek segítségét kell igénybe venni.

A BREAK FREE projekt kiemelkedik a kábítószerfogyasztás elleni küzdelemben, miközben az egészséges és kiegyensúlyozott életmódot népszerűsíti. Ez az akció fontos lépés egy tájékozottabb és felelősségteljesebb közösség kialakítása felé a kábítószerrel való visszaélés kérdésében.

információk és fotók: Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy