Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„OKTATÁS – Az egyetlen engedélyezett „fegyver” az iskolákban” című kampány indul a Hargita megyei iskolákban

A 2023. május-június időszakban országos szinten folyik az “OKTATÁS – Az egyetlen engedélyezett „fegyver” az iskolákban” elnevezésű kampány a veszélyes tárgyak viselésének, jogosulatlan használatának megakadályozására az általános- és középiskolai egységekben.

Az Iskolabiztonsági Iroda rendőrei, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közelségi és bűnmegelőzési irodájának munkatársai egyesületek és szülői bizottságok bevonásával indították el ezt a kampányt, melynek célja a tájékoztatás, a figyelemfelhívás és érzékenyítés mértékének növelése az általános és középiskolai tanulók és oktatók körében a veszélyes tárgyak viselésének vagy jogosulatlan használatának jelenségével kapcsolatban az oktatási egységeken belül.

Ebben a kontextusban 2023. május 10-én, Románia függetlenségének napján az iskolabiztonsági rendőrök munkával ünnepeltek, és találkoztak Zetelaka két oktatási egységének diákjaival, ahol oktatási tevékenységet folytattak és különféle témákról tájékoztatták a diákokat.

Körülbelül 230 általános- és középiskolás diák kapott tájékoztatást a zaklatásról, az iskolákban tapasztalható jelenségről, mit jelent és hogyan lehet megelőzni, a veszélyes tárgyak viselésének, használatának tilalmáról az oktatási intézmény területén, az ilyen cselekmények jogi vonatkozásaival kapcsolatos következményekről, valamint a közúti közlekedési szabályokról is, amelyeket a közutakon gyalogosként, kerékpárosként vagy egyébként be kell tartani.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.