Csökkentenék a bürokráciát a munkanélküli biztosítási rendszerben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Kormány folytatja a közigazgatás polgárokkal való kapcsolatának bürokráciamentesítését, ennek következtében módosított két törvényszabályzatot a munkanélküli biztosítási és a munkaerő foglalkoztatás ösztönzése területén, illetve a munkaegészségtan és a munkahelyi biztonság területén.
A 76/2002- es, munkanélküli biztosítási rendszerre vonatkozó törvény alkalmazási metodológiai normáinak módosításai lehetőséget adnak a megyei és fővárosi munkaerő-elhelyező ügynökségeknek információt szerezni a polgárok jövedelméről az Országos Adóhatóságnak alárendelt helyi adóhivatalok által kibocsájtott tanúsítványok alapján, legyen az elektronikai formátumban is, az ANAF és az Országos Munkaerő Ügynökség létrejött protokoll értelmében.
A munkaerő ügynökségeknek el kell fogadniuk a virtuálisan kiállított jövedelmi bizonylatot.
Továbbá megvan az a lehetőség, hogy akik biztosítani szeretnék magukat a munkanélküli biztosítási rendszerben egy munkanélküliségi biztosítási szerződés megkötésével, azok tanúsíthassák állami nyugdíj és egyéb társadalombiztosított minőségüket, valamint egészségügyi biztosítotti minőségüket az illetékes intézmények által kibocsájtott bizonylatokkal, akár elektronikus formátumban, elektronikus aláírással ellátva, minősített tanúsítvány alapján, akár papír formátumban, eredetiben.
Egy másik módosítás a 76/2002-es törvény által biztosított jogok megadására irányuló dokumentumok és kérvények küldését biztosítja fax, elektronikus posta, vagy a postahivatal igénybevételével.
Emellett az említett törvény előírta intézkedések által érintett egyéneknek lehetősége van, hogy az eredeti dokumentum megfelelőségét igazoltassa a köztisztviselővel.
Ugyanakkor ugyanezen törvény által előírt, a társadalmi kirekesztődés fenyegette fiatalok számára biztosított intézkedésekkel kapcsolatos dokumentumok átvehetők közvetlenül az illetékes hatóságoktól és intézményektől a veszélyeztetett fiatal kifejezett kérésére, elfogadva az elektronikus úton kibocsájtott, elektronikus aláírással ellátott, minősített tanúsítvány alapján kiállított dokumentumot.

A munkaegészségtanra és munkahelyi biztonságra vonatkozó a 319/2006-os törvény előírásainak módosításával megszűnik a legkevesebb 8 órás időtartamú munkahelyi felkészítő és megállapításra kerül az egyéni munkaszerződés minimális időtartama szerinti legkevesebb 1 órás felkészítő.
A felkészítő időtartamát a munkaadó határozza meg, a vállalat vagy egység szintjén tesztelt képzési programon keresztül, tekintettel a tevékenység sajátosságaira, a munkahelyi veszélyekre, illetve a megelőző és védelmi tevékenységre.
Forrás: ZPN

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy