Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Dan Tanasă: “Nem épültek iskolák, óvodák, nincsenek projektek, minden csak a világjárványról szól”

Foto: Fachin Radu

A Kovászna, Hargita és Maros megyei románok jogait védő ismert aktivista, Dan Tanasă újságíró elítéli azt, hogy a kormányzó, de az ellenzéki politikusok is a Covid-19 leple alatt félretettek a románokat érintő minden tervet.

„A nyilvános térben az a benyomás keletkezett, hogy 9 hónapja az egyetlen probléma a COVID- járvány. A valóságban hogyan hihetnék abban, hogy az Orbán-kormány aggódik az emberek egészségéért, amikor Románia az élő hús, nők és gyermekek legfőbb exportőre. Romániában évente 50.000 ember hal meg rákban. Látunk valakit a politikai osztályban, akit érdekel a rák? Évente több mint 23.000 ember hal meg Romániában a légszennyezés miatt “- magyarázta Tanasă egy tévéműsorban.

“Iskolák és óvodák nem épültek, nincsenek projektek, minden csak a járványról szól. A hátrányos helyzetűeknek a maszkok nem érkeztek meg, 700.000 gyermek fekszik le éhesen minden este Romániában, és nincs hozzáférése az oktatáshoz “- tette hozzá az újságíró.

Dan Tanasă, a Méltóságért Európában Civil Egyesület elnöke és független újságíró Maros megyében listavezető a Románok Egyesülése Szövetség (AUR) Maros megyei képviselőjelölt listáján a parlamenti választásokon, különösen a Kovászna, Hargita és Maros megyei románok jogainak védelmében, de a román érdekek védelmében ország szinten.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.