December 1-én a Hargita megyei csendőrök a kötelességen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita megyei csendőrök, december 1-én, minden olyan településen jelen lesznek, ahol Románia nemzeti ünnepével kapcsolatos rendezvények lesznek, feladatuk a rendezvények és a résztvevők zavartalan biztosítása.

Mind, minden évben, az 1918. december 1-ei történelmi évfordulón, a Hargita megyei Csendőrségnek egy fontos szerepe jut, a közrend és a közbiztonság területén, ott ahol a helyhatóságok, rendezvényeket, koszorúzásokat szerveznek.

A Hargita megyei Csendőr-felügyelőség, különös hangsúlyt fektet azon rendezvények biztosítására, amelyek nagyobb tömegmegmozdulásokat igényelnek. Ezért csendőr-járőrök lesznek az utcákon, ott ahol koszorúzások lesznek és a nemzeti ünnep alkalmából, rendezett kulturális és egyházi rendezvények helyszínein.

A csendőrség részt vesz a katonai felvonulásokon is, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, a székpataki hősök mauzóleumánál, négy dísz-szakasszal és gépjármű technikával.

Ajánlatok a december 1-ei rendezvények résztvevőinek

Annak érdekében, hogy elkerüljék a nem kívánt eseményeket, a csendőrség felhívja mindazon személyek figyelmét, akik a rendezvényeken részt vesznek, hogy hallgassanak a szervezőkre, a rendfenntartó erőkre, civilizáltan viselkedjenek, ne tartsanak maguknál semmiféle fegyvert, petárdát és jelezzenek minden törvénytelenséget és erkölcstelenséget.

Minden nem kívánatos esemény elkerülése érdekében, ajánljuk a polgároknak, hogy figyeljenek oda a gyerekekre, különös figyelmet fektessenek a személyes tárgyaikra (táskákra, ridikülökre, csomagokra)

Ugyanakkor felkérjük, hogy ne lépjenek túl semmiféle normális viselkedési határt, ne sértsék meg a közrend fenntartása érdekében felállított kordonokat, amennyiben a közrend fenntartása érdekében kirendelt erők, kérik, segítsék munkájukat. Vegyék figyelembe, hogy minden olyan cselekmény ellen, amely ellentmond a törvényes társadalmi és együttélési szabálynak, az ellen határozottan fellépnek.

KÖZÖNSÉG SZOLGÁLAT

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy