Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Delgaz Grid: 22 millió lejt fektettek be a Hargita megyei földgázelosztó rendszer korszerűsítésébe

A biztonságos földgázellátás a Delgaz Grid fő célkitűzése, amelynek megvalósításában fontos szerepet játszanak a vállalat által véghezvitt beruházások. Így Hargita megyében a földgázelosztó rendszert tavaly kicserélték 32 km hosszon, e beruházások összértéke csaknem 22 millió lej volt.

A földgázhálózatok korszerűsítéséhez fontos beruházásokat hajtottak végre Székelyudvarhelyen, ahol mintegy 26 km földgázvezetéket és csatlakozást cseréltek, valamint Székelykeresztúron, ahol a hálózat csaknem 6 kilométerét cserélték ki. Csíkszeredában a Taploca utcában található földgáznyomás-mérő- szabályozó (SRM) állomáson modernizációs munkákat végeztek.

Ugyanakkor a Hargita megyei földgázelosztó rendszert mintegy 4 km-rel meghosszabbították az új fogyasztók csatlakozása érdekében.

Az elosztórendszer korszerűsítéséhez szükséges beruházások idén is kiemelt jelentőségűek, Hargita megyében 19,6 millió lejes beruházást terveznek több mint 20 km-es csőrendszer és csatlakozások cseréjére. Székelyudvarhelyen folytatódnak a beruházások, a csövek és csatlakozások cseréjét mintegy 17 km hosszan tervezik, Csíkszeredában (3,2 km) további munkálatokat terveznek.

A vállalat ebben az évben elvégzi a szükséges lépéseket a Maroshévíz települést ellátó új földgázelosztó rendszer megvalósításához, amelynek becsült hossza 33 km. A beruházást 50% -ban a Delgaz Grid finanszírozza.

A Delgaz Gridről

A Delgaz Grid, a német E.ON-csoporton belüli elosztótársaság több, mint 23 000 km földgázhálózatot működtet Románia északi- és nyugati részének 20 megyéjében (Kolozsvár, Beszterce-Naszód, Máramaros, Szatmár, Szilágy, Temes, Arad, Bihar, Krassó-Szörény, Hunyad, Maros, Szeben, Fehér, Hargita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț és Bákó), valamint több mint 82 000 km-es villamosenergia-hálózatot Moldova hat megyéjében: Bákó, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Szucsáva és Vaslui. A 2005-ös helyi piacra lépés óta az E.ON mintegy 1,8 milliárd eurót fektetett be főleg a gáz- és villamosenergia-hálózatok korszerűsítésébe, és mintegy 2,5 milliárd euró összegű állami adókat és illetékeket utalt át az államnak.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.