Díjnyertes sajtófotók – 33. Magyar Sajtófotó Pályázat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A 33. sajtófotó-pályázatra érkezett díjnyertes munkákból nyílik kiállítás a csíkszeredai Megyeháza Galériában március 6-án 18 órakor.
Hargita Megye Tanácsa, a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége közös szervezésében megvalósuló tárlatra a 21 fényképet Szigeti Tamás fotográfus, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának titkára válogatta.
A 33. Magyar Sajtófotó Pályázatra 243 fényképész, 2738 pályázattal, összesen 7164 képpel pályázott. A kategóriák közül az Emberábrázolás-portré kategóriára érkezett a legtöbb pályamű, a zsűri összesen 506 egyedi és sorozatpályamű közül válogathatott. Tartalmilag is ezeket a kategóriákat értékelte kiemelkedőnek a nemzetközi zsűri, amelynek tagjai voltak Eric Baradat, az AFP Photo főszerkesztője; Bócsi Krisztián, a Bloomberg Finance fotográfusa, Marián Pauer fotótörténész, kurátor; Reviczky Zsolt, a Népszabadság fotóriportere.
A most bemutatott fényképek művészet, társadalomábrázolás és dokumentarista fotográfia, bulvár, humor, természet és tudomány, emberábrázolás, hír- és eseményfotó, valamint sport kategóriában nyerték el a nemzetközi szakmai zsűri tetszését.
Az egyik fényképet, a Câmpean Thomasét azért válogatta be a kiállítás anyagába Szigeti Tamás, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának titkára, mert Thomas Câmpean romániai fotóújságíró, az Adevărul egykori fotóriportere fényképei megjelentek többek között olyan lapokban, mint a TIME, The Wall Street Journal, Wired, The Huffington Post, The Times, The Guardian, The Daily Telegraph.

16998745_762719967225749_8452057682553002451_n

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy