Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Diszkriminálják a romániai magyarokat a magyarországiak

A magyarországi féldiktatúrában, ahol Orbán azt csinál, amit akar, eldöntötték, hogy csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak kedvezményes áron, míg a más rendszámúak piaci áron vehetik az üzemanyagot.

Így a gyakran Magyarországra utazó romániai magyaroknak többet kell fizetniük az üzemanyagért, mint a magyar rendszámú autókkal rendelkező magyaroknak – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön egy sajtókonferencián Budapesten.

Az talán érthető lett volna, ha a magyar kormány olyan döntést hoz, amely csak a nem magyar állampolgárokat érintené, és olcsóbb üzemanyagot vásárolni jönnének. Ez az intézkedés egyenesen diszkriminálja a romániai magyarokat, akik magyar állampolgárságuk esetén is többet fizetnek az üzemanyagért Magyarországon, ha autóikon Hargita, Kovászna, Maros stb. rendszám van.

A magyarországi választások előtt a romániai magyaroknak tett ígéretek számához képest, azt vártuk volna, hogy legalább a saját állampolgáraik részesülhessenek a magyar állam védelmében, de a választások lezajlottak, a magyarországi politikusok megkapták, amit akartak és a többi nem számít.

Ez olyan, mintha a román állam most azt mondaná, hogy magasabb árat állapít meg azoknak a románoknak, akik más országban dolgoznak vagy telepedtek le, és nem romániai rendszámú autókkal jönnek haza. Hogyhogy megkülönbözteti külföldön élő saját állampolgárait? Erre csak Orbán volt képes.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.