Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Discriminarea maghiarilor din România de către cei din Ungaria

În semi-dictatura din Ungaria, unde Orban face ce îl taie capul, s-a stabilit ca mașinile cu numere de Ungaria să poată alimenta la un preț subvenționat, pe când mașinile cu numere de alte țări vor alimenta la prețul pieței.

Astfel, maghiarii din România care merg des în Ungaria vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru combustibili decât maghiarii care au mașini cu numere de Ungaria,  reiese din ce a a declarat joi ministrul care conduce Cancelaria Prim-ministrului, Gergely Gulyás, în cadrul unei conferinţe de presă la Budapesta. ( detalii în articolul Începând de vineri, doar maşinile înmatriculate în Ungaria vor putea alimenta la preţ redus).

Poate era de înțeles dacă Guvernul ungar lua o decizie care să afecteze doar pe cei care nu sunt cetățeni maghiari și vin să cumpere combustibil mai ieftin. Această măsura discriminează direct maghiarii din România, care chiar dacă au și cetățenie ungară vor plăti mai mult combustibilul în Ungaria dacă au la mașini numere de Harghita, Covasna, Mureș, etc.

La câte promisiuni li s-au făcut maghiarilor din România înaintea alegerilor din Ungaria ne-am fi așteptat măcar să li se permită să beneficieze și ei de protecția statului maghiar pentru propriii cetățeni, dar alegerile au trecut, politicienii din Ungaria s-au văzut cu sacii în căruță și restul nu mai contează.

E ca și cum statul român ar spune acum că va stabili un preț mai mare pentru românii care lucrează sau sunt stabiliți în alte țări și vin acasă cu mașini cu numere de înmatriculare altele de cât cele de România. Cum să îți discriminezi propriii cetățeni din afara granițelor? Așa ceva numai Orban putea să facă.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.