Egyre több medvét jelentenek Hargita megye településeiről

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Illusztráció

Az elmúlt időszakban növekszik a veszélyes vadállatok (medvék) jelenléte az emberi települések közelében vagy a turisták által látogatott helyeken. Ez egy olyan helyzet, amely a célzott területek polgárainak valós időben történő figyelmeztetését igényli a RO-ALERT rendszeren keresztül. Így a lakosságot tájékoztatják a közvetlen veszély létezéséről, és megtehetik az ilyen esetekben szükséges önvédelmi intézkedéseket.

Figyelembe véve a polgárok életét veszélyeztető események számának növekedését, a Hargita megyei „Oltul” katasztrófavédelmi felügyelőségtől az év eleje óta 91 figyelmeztető üzenetet küldtek a lakosságnak a Ro –Alert rendszerben, ebből 65- öt csak júniusban, a medvék jelenlétét jelezték a Hargita megyei közösségek közelében, elsősorban Tusnádfürdő üdülőhelyen és Vasláb településen. Tegnap este három üzenetet küldtek a RO-ALERT rendszeren keresztül, hogy biztosítsák a speciális önvédelmi intézkedéseket és figyelmeztessék a lakosságot a medvék jelenlétére Vasláb, Borszék és Szépvíz (Bükklok falu) településeken. (További információ az R0-ALERT rendszerről: https://ro-alert.ro/).

A Ro-Alert rendszeren keresztül közvetített ajánlások: „Kerüljék az érintett területet! Maradjanak otthonaikban! Maradjanak távol a vadállattól és ne közeledjenek hozzá fénykép készítése vagy etetés céljából! Anélkül, hogy veszélynek tennék ki magukat, védelmezzék a háziállatokat!”

Közszolgálati és információs osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy