A tanulók és a pedagógusok biztonsága – prioritás a Hargita megyei elemi és középiskolai oktatási intézményekben az iskolai biztonságra vonatkozó területi cselekvési kerettervben részt vevő intézmények számára, a 2023-2024-es tanévben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ma, 2023. szeptember 22-én, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség székhelyén sajtótájékoztatót tartottak a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség kezdeményezésére, amelyen részt vett az Iskolabiztonsági Hivatal vezetője, Cimpoeșu Loredana-Ramona rendőrfőkapitány, Plumbu Maria rendőrségi főbiztos – a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség szóvivője, Alexandra Țifrea a Hargita Megyei Drogprevenciós Tanácsadó Központ szakembere, Adrian Pănescu úr – a prefektusi intézmény szóvivője, Glodeanu Cristinel iskolai főtanfelügyelő-helyettes és Hârlav Costin iskolai főtanfelügyelő-helyettes.

A találkozó témája a megállapított intézkedések végrehajtásához kapcsolódott, a 2023-2024-es tanévben a Hargita megyei egyetem előtti oktatási intézményekben az iskolabiztonságra vonatkozó területi cselekvési keretterv illetékes intézmények általi aláírásával.

A Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség képviselői utaltak az Iskolabiztonsági Hivatal fő feladataira.

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség által közölt adatok szerint Hargita megyében 438 oktatási egység működik, ebből 20 kapcsolódó oktatási egység.

A most kezdődött tanévben az Iskolabiztonsági Hivatal rendőrei fokozzák az oktatási intézményekben elkövetett erőszak, a zaklatás és az internetes zaklatás visszaszorítására irányuló megelőző tevékenységet, hogy felhívják a figyelmet a büntetőjogi vagy szabálysértési következményekre, de a jogi rendelkezések be nem tartásának következményeire is, mind áldozatként, mind elkövetőként.

A területi cselekvési keretterv szerinti hatáskörrel rendelkező intézmények képviselőivel, továbbá szülői szövetségekkel, diákokkal és nem kormányzati szervezetekkel együttműködve és partnerségben a rendőrök célja, hogy az oktatási intézményekben minél több megelőző tevékenységet folytassanak annak érdekében, hogy növeljék a biztonságot az oktatási intézményeken belül és azok környékén.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy