Ellenőrzések az erdészeti törvénytelenségek leküzdésére Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei augusztus 4-én, csütörtökön a Brassói Erdőőrség erdészeti szakembereivel együttműködve ellenőrzési tevékenységet végeztek erdészeti vonalon, ami az érintett cégek raktáraiban végzett ellenőrzésekből, valamint a faanyag mozgásának ellenőrzéséből állt.

Így a zetelaki és oroszhegyi székhelyű, erdészeti tevékenységet folytató két cégnél végzett ellenőrzések nyomán olyan kísérő levelek kerültek beazonosításra, amelyekre nem készült átvételi dokumentum, a faanyagot nem a hatályos jogszabályok szerint birtokolták.

A 35,97 köbméter lucfenyő gömbfa értékét (21.010,91 lej) elkobozták, továbbá 15.000 lejre bírságolták a zetelaki céget.

Ugyanakkor az oroszhegyi cég esetében 26,91 köbméter gömbfa értékét (4.503,44 lej) kobozták el és a céget 10.000 lejre büntették (171/2010-es törvény 19-es cikk, 2-es bekezdés, e alpont 1).

A salamási hasonló tevékenységi körrel rendelkező cégnél végzett ellenőrzés, illetve a raktárban lévő faanyag leltározása nyomán megállapították, hogy a társaság raktárában 23,84 köbméter faanyag nem található, a mennyiség mínuszt mutat a papírnyilvántartás és a tényleges készletek összehasonlítása után. Ezenkívül egy árukísérő dokumentumot azonosítottak 36,72 köbméter puhafa fűrészáruról, amelyet törvényes származás nélkül szállítottak.

Ebben az összefüggésben elkobozták 60,56 köbméter fa értékét, és 17.500 lejre büntették a céget.

  • a Hargita megyei rendőrség tájékoztatója

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy