Magyarország Oroszország szócsöve lett

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Bár a szomszédos állam komoly gazdasági nehézségekkel küzd, az infláció uralhatatlan, a forint masszívan leértékelődött, egyre gyakrabban tiltakoznak a kisvállalkozók az új adók ellen, megemelték a cégek üzemanyagárának plafonját, mit gondolnak mit csinálnak a magyar állam egyes vezető tisztségviselői? Időt szánnak, elegendő energiát és arroganciát találnak ahhoz, hogy kifejtsék az elmúlt fél évszázad szomorú időinek fajelméleteit, valamint Oroszországnak nyújtott feltétlen támogatásukat, és azt szomszédjuk udvarából. Ha hozzávesszük az EU politikájával kapcsolatos örökös elégedetlenséget, akkor teljes képet kapunk egy olyan országról, amely tagja az EU-nak és a NATO-nak, de valójában más, a demokrácia fogalmától idegen érdekeket céloz meg.

Mire alapozzuk azt a gyanúnkat, hogy Magyarország Oroszország szócsöve lett? Pontosan a magyar vezetők magatartására, akiket most láttunk Oroszországot népszerűsíteni Romániában, de nem ezt akarjuk kritizálni. Az, hogy Magyarország kezet fogott Oroszországgal, ma már nem ámulatba ejtő hír. Ami megdöbbentő és sokat mond arról, hogy a magyarországi politikai vezetők hajlandóak feláldozni a lakosságot politikai előnyeikért, az maga a romániai jelenlétük és az a mód, ahogyan felépítették a magyarságról szóló diskurzust hazánkban.

Először is, a saját népéért felelős politikusnak nem kellene egyébre ideje legyen, amikor hazájában az emberek nehezen élnek, leértékelődik a nemzeti valuta és robbanásszerű az infláció. Ebben az időben a magyarországi szegénységnek kellett volna a legfőbb prioritásnak lennie, de mindannyian láttuk, hogy nem az. Orbán mosolyogva, viccesen és kipihenten érkezett Romániába. Annyira nyugodt volt, amíg Magyarországon szegénység van, hogy ez eszünkbe juttatott egy híres képet: egy hintázó gyerek, miközben mögötte ég egy ház.

Véleményünk szerint bármely politikai vezető, akinek Oroszország érdekei népszerűsítésére van ideje, amikor hazájában a helyzet szabadesésben van, az a politikai vezető nem más, mint Oroszország szócsöve.

I.R.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy