Eltévedtek a hegyekben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Augusztus 18- án négy óra után 15 perccel a hargitafürdői hegyi csendőség egy Csíki- havasokban eltévedt magyarországi családon segített.

A háromtagú család Csinódra szeretett volna eljutni, ám gépkocsijuk gumidefektet kapott, és elakadt egy erdei úton. Félve a vadállatok esetleges támadásaitól a család nőtagja tárcsázta a 112-es segélyhívó számot.

A hargitafürdői és a tusnádfürdői hegyi csendőrség járőrei a bajbajutottak keresésére indultak. Feladatukat nehezítette, hogy az eltévedt család eleinte semmilyen használható támpontot nem tudott nyújtani nekik a tartózkodási helyéről. Végül a turisták megadták egy templom leírását, amely mellett elhaladtak az autójukkal, mielőtt az erdei útra értek volna. A csendőrök így jöttek rá arra, hogy a magyarországi autó egy Csíkmenaság melletti erdőben akadhatott el. Innen már a keresés nem tartott sokáig, alig egy óra múlva rájuk találtak. A házaspárnak és tíz éves gyereküknek a kisebb ijedtségen kívül semmi bajuk nem esett. A csendőrök segítettek a családnak autókereket cserélni, és elvezették őket Csíkmenaságba. Szálláshelyükre érve a turisták újból tárcsázták a 112- t megköszönve a segítséget.

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy