Rătăciţi pe munte sprijiniţi de către jandarmi

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Joi, 18 august a.c., în jurul orei 16:15, jandarmii din cadrul Postului Jandarmi Montan Harghita Băi au intervenit în sprijinul membrilor unei familii din Ungaria, care s-au rătăcit în Munții Ciucului de Jos.

Joi, 18.08.2016, în jurul orelor 16.15, prin intermediul Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, o persoană de sex feminin, a anunţat că, în timp ce se afla în excursie cu maşina personală în zona Ciucului de Jos din judeţul Harghita, împreună cu soţul său şi copilul lor de 10 ani, s-au rătăcit şi au greșit drumul spre zona Cinod pe care vroiau să o viziteze, ajungând într-o zonă forestieră împădurită greu accesibilă şi necunoscută lor. Aceştia au făcut pană la o roată a maşinii, au rămas împotmoliţi în noroi şi au solicitat ajutor deoarece nu cunoşteau zona şi le era  frică ca aceasta să nu fie frecventată de animale periculoase.

Ca urmare, o patrula formată din 3 jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi  Montan Harghita Băi care executa  o misiune în zona Munţilor Harghita, împreună cu un jandarm din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tușnad care cunoştea bine zona, au fost direcţionaţi în căutarea persoanelor care au solicitat ajutor.

Persoanele rătăcite, deoarece nu cunoşteau zona în care se aflau, nu au reuşit să dea indicii clare asupra locaţiei, dar în urma discuţiilor avute cu jandarmii montani şi operatorii S.N.U.A.U. 112, au reuşit să dea ca reper o biserică pe lângă care au trecut înainte de a intra în pădure pe drumul forestier.

  Jandarmii au ajuns la faţa locului la ora 17.20, respectiv în zona satului Armășeni, Munții Ciucului de Jos din judeţul Harghita. La fața locului, echipajul a  găsit familia care a solicitat ajutor,  respectiv persoana de sex feminin care a efectuat apelul 112, o persoană de sex masculin și un copil  în vârsta de zece ani, toţi în stare bună de sănătate.

 A fost acordat ajutorul necesar pentru remedierea defecțiunii autovehiculului iar familia a fost condusă până la drumul principal din localitatea Armășeni. Ajunşi în siguranţă la locul unde erau cazaţi, turiștii au revenit cu un apel pe S.N.A.U. 112, mulţumind pentru sprijinul primit din partea echipajului de jandarmi montan.

 

INFORMARE,  RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy