Európai pénz a szociális segítségnyújtás támogatására

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Illusztráció/www.zf.ro

Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal együtt benyújtotta a dokumentumokat az európai finanszírozás megszerzéséhez a Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretében. A benyújtott pályázat értéke 3,5 millió lej.

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megtette a szükséges lépéseket a világjárvány okozta egészségügyi válság kezelésére. Az európai támogatási alap támogatni kívánja és hatékonnyá kívánja tenni a világjárvány idején végzett munkát. A szociális főigazgatóság célja, hogy megkönnyítse és biztosítsa azt a környezetet, amelyben a gyermekek és a fiatalok napközben a szociális központokban töltenek időt, illetve azoknak a fogyatékkal élőknek, a felnőtteknek és az időseknek, akiknek szociális támogatásra van szükségük. Ugyanakkor fontolóra kell venni az ezekben a központokban dolgozó alkalmazottak számára a megfelelő feltételek biztosítását.

„Ebben a világjárványban nagyobb figyelmet kell szentelnünk egyes ágazatok biztonságának. A társadalmi nehézségekkel küzdő emberek ebben az időszakban nem tűntek el, hanem számuk növekszik a felmerülő problémákkal együtt. Az európai alapokhoz való hozzáféréssel ezeknek az embereknek a megsegítését akarjuk elérni. „- mondta Bíró Barna Botond, a Hargita Megyei Tanács alelnöke.

„Az elmúlt hónapokban, a családokban és a szociális központokban élő gyermekek, fiatalok, fogyatékkal élők számos nehézséggel szembesültek. A bevezetett rendelkezések betartása érdekében otthonaink zártkörű központokká váltak, az ápolásban lévő emberek nem tudtak találkozni rokonaikkal és barátaival, és el sem hagyhatták az intézményt. Az oktatók és gondozók egy hónapig ugyanazon elszigeteltség alatt álltak, azokba a házakba és központokba költöztek, ahol dolgoznak. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az erőfeszítéseikért, hogy átjutottak ezen az időszakon. Ezzel a projekttel biztosítani szeretnénk a fertőzés-megelőzési folyamat anyagi oldalát, és védőfelszereléssel, tisztító oldatokkal és fertőtlenítőszerekkel szeretnénk ellátni központjainkat és otthonainkat „- mondta Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságának igazgatója.

A támogatási pályázatokat a benyújtási sorrendben és a finanszírozási alap kapacitásának arányában értékelik, a pénzt elosztják a benyújtott pályázatok között.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy