Hargita Megye Tanácsa által a SARS-COV-2 / COVID-19 világjárvány kapcsán tett lépések

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: Borboly Csaba/Facebook

A COVID-19 világjárvány jelenlegi helyzete jelentős változásokhoz vezetett minden egyes ember, de az intézmények mindennapi életében is, és arra kényszerítette a döntéshozókat, hogy hozzanak intézkedéseket a polgárok biztonságának fokozására. Tevékenységének folytonossága érdekében Hargita Megyei Tanács intézkedéseket fogadott el a fizikai kapcsolat korlátozására azáltal, hogy az intézmény alkalmazottai számára eszközöket biztosítanak a tevékenység távmunka útján történő elvégzéséhez.

Így a kommunikáció a DISCORD program és a ZOOM platformon keresztül zajlott, ebben a megközelítésben a nyilvános konzultációt integrálva egy munkacsoport létrehozásával, amely tanácsot ad a COVID-19-ről, hogy a polgárok számára biztosítsák a szükséges támogatást a mindennapi problémák megoldásában. A Hargita Megye Tanácsa intenzív kommunikációt folytatott a rendkívüli állapot alatt, a mai napig fontos információkat szolgáltatva a https://corona.judetulharghita.ro/ weboldalon.

Az összes törvényekben bekövetkezett változás megértésének megkönnyítése érdekében a Hargita Megyei Tanács részlegein keresztül biztosította a törvények, katonai parancsok, eljárások és útmutatók magyar nyelvű fordítását. A Hargita Megyéért Egyesülettel együttműködésben a megye tanácsának egy csoportja összegyűjtötte és kezelte a pénzbeli és felszerelésbeli adományokat, amely értéke 3 092 878 lej. Az elszigeteltség vagy a karantén által érintett emberek támogatását a KALOT Egyesülettel, az Áradat Egyesülettel és az Unitárius Egyházzal együttműködésben szervezett szellemi támogató szolgálattal biztosítottuk.

A munkát kereső emberek támogatása érdekében a http://www.hargitahazavar.ro weboldalon megkönnyítették az információk elérhetőségét az országban, de a külföldön is található munkahelyekkel kapcsolatban.

A folyamatos és minőségi orvosi szolgáltatások biztosítása érdekében minden intézkedést megtettek az orvosi személyzet, idősgondozási központok, gyermekvédelmi központok védelmének biztosítása érdekében, megerősödött a kapcsolat a megyei és alárendelt kórházakkal, és egy moduláris kórház is épült. A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban a Sapientia Egyetemmel együttműködve Hargita Megye Tanácsának sikerült felszerelnie és engedélyeztetnie egy laboratóriumot, amely az új koronavírussal való fertőzés tesztelésére szolgál. Ezenkívül PCR- tesztkészüléket vásároltak az adományokból és átadták a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóságnak.

A kihívások ellenére az intézmény folytatta a beruházásokat, az utak rehabilitációját, munkacsoportokat hozott létre a megye gazdasági tevékenységének támogatására és az üzleti környezet fejlesztésének támogatására.

Hargita Megye Tanácsa támogatja a fiatalokat a szakmai továbbképzésükben is, folytatva az Internship programot, és ezáltal formálva a humán erőforrást, amely a járványt követő gazdasági és társadalmi fellendülés során szükséges lesz.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy