Felelősség és védelem – A Ciolacu Kormány intézkedései a szerencsejátékok ellen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Balraa: Romeo Țepeș-Focșa, a PSD Hargita elnöke; Jobbról: Marcel Ciolacu, Románia miniszterelnöke

Nagy előrelépés a polgárok védelme érdekében a szerencsejátékok káros hatásaival szemben. A román parlament megszavazta, hogy az ország településeinek több mint 90%-ából eltünteti a nyerőgépeket, ami a bátorság és a nemzet szociális és pénzügyi egészsége iránti elkötelezettség gesztusa.

Ez a radikális intézkedés egy alapvető elvet hangsúlyoz: a polgárok védelmének elsőbbséget kell élveznie az állami költségvetésnek az emberek szenvedése árán szerzett bármilyen többletbevételével szemben. Ebben az összefüggésben Romeo Țepeș-Focșa, a PSD Hargita elnöke teljes támogatásáról biztosította ezeket a kezdeményezéseket, hangsúlyozva, hogy azok mennyire hasznosak a Hargita megyei közösségek számára.

„A Marcel Ciolacu vezette PSD-kormány intézkedései valódi elkötelezettséget mutatnak a polgárok jóléte iránt, különösen az olyan régiókban, mint Hargita, ahol a közösségek gyakran kiszolgáltatottak a szerencsejáték-ipar rablógyilkos gyakorlatának” – mondta Țepeș-Focșa. Hozzátette, hogy ezekkel az intézkedésekkel a kormány nemcsak a társadalmi problémák egyik fő forrását szüntette meg, hanem megerősítette a polgárok virágzóbb és biztonságosabb jövőjének alapjait is.

A kormány megemelte a szerencsejátékokra kivetett adókat, és szigorú szabályozást vezetett be az iparágra, többek között betiltotta a nyerőgépek használatát a 15 000 lakosnál kisebb városokban. Ezek az intézkedések a szerencsejátékokhoz való hozzáférés korlátozására és a társadalomra gyakorolt negatív hatás minimalizálására irányulnak. Romeo Țepeș-Focșa megismételte, hogy ezeket az intézkedéseket mindaddig folytatni fogják, amíg a helyzetet teljesen ellenőrzés alá nem vonják.

Összefoglalva, a kormányzati döntések azt az erős politikai akaratot tükrözik, hogy véget vessenek az emberi kiszolgáltatottság profitszerzés céljából történő kihasználásának. Ilyen egyértelmű és határozott irányvonallal, amelyet olyan vezetők fejeznek ki, mint Romeo Țepeș-Focșa, a Hargita megyei és a romániai közösségek biztonságosabb jövőt remélhetnek. Ezek az intézkedések a polgárok valós szükségleteihez igazodó felelős kormány példájaként vonulnak be a történelembe.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy