Responsabilitate și protecție – Măsurile Guvernului Ciolacu contra jocurilor de noroc

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Stânga: Romeo Țepeș-Focșa, președinte PSD Harghita; Dreapta: Marcel Ciolacu, premierul României

Un mare pas înainte pentru protecția cetățenilor față de efectele nocive ale jocurilor de noroc. Parlamentul României a votat eliminarea păcănelelor din peste 90% din localitățile țării, un gest de curaj și de angajament pentru sănătatea socială și financiară a națiunii.

Această măsură radicală subliniază un principiu fundamental: protecția cetățenilor trebuie să primeze în fața oricăror venituri suplimentare la bugetul statului obținute pe seama suferinței oamenilor. În acest context, Romeo Țepeș-Focșa, președintele PSD Harghita, a exprimat sprijinul total pentru aceste inițiative, subliniind cât de benefice sunt pentru comunitățile din Harghita.

Actiunile Guvernului PSD condus de Marcel Ciolacu demonstrează un angajament real pentru bunăstarea cetățenilor, în special în regiuni precum Harghita, unde comunitățile sunt adesea vulnerabile la practicile predatorii ale industriei de jocuri de noroc”, a declarat Țepeș-Focșa. El a adăugat că, prin aceste măsuri, guvernul nu numai că a eliminat o sursă majoră de probleme sociale, dar a și consolidat fundamentele pentru un viitor mai prosper și mai sigur pentru cetățeni.

Guvernul a mărit taxele pentru jocurile de noroc și a impus reglementări stricte asupra industriei, inclusiv interzicerea păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Aceste acțiuni sunt menite să restrângă accesul la jocurile de noroc și să minimizeze impactul lor negativ asupra societății. Romeo Țepeș-Focșa a reiterat că aceste măsuri vor continua să fie implementate până când situația va fi complet sub control.
În concluzie, deciziile guvernamentale reflectă o voință politică puternică de a pune capăt exploatării vulnerabilităților umane în scopul profitului. Cu o astfel de direcție clară și fermă, exprimată de lideri ca Romeo Țepeș-Focșa, comunitățile din Harghita și din întreaga Românie pot spera la un viitor mai sigur și mai protejat. Aceste măsuri vor rămâne în istorie ca un exemplu de guvernare responsabilă și orientată către nevoile reale ale cetățenilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy