Felhőszakadások, villámlás, zivatar és jégeső este tíz óráig

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat rossz időre vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetést bocsájtott ki az ország több megyéjére, köztük Hargita megyére is, ma, június 10-én 22:00 óráig.

A pénteki nap folyamán Olténiában, Munténia nyugati részén, dél és kelet Erdélyben, Moldva északi részén és a hegyvidéken légköri instabilitás várható, ami felhőszakadásszerű esőben, gyakori elektromos kisülésekben, zivatarokban és jégesőben nyilvánul meg.

A légköri instabilitás vasárnapig, június 13-án 23:00 óráig tart. A fent említett időjárási jelenségek a délutáni órákban és este nyilvánulnak meg, a domb- és hegyvidéken, valamint az ország déli, központi és keleti részén.

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka a jelentős mennyiségű esőzések térképe fokozatosan kiterjeszkedik északnyugati irányból az egész országra. A csapadék mennyisége meghaladja a 15-20, helyenként a 25-50 litert négyzetméterenként.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy