Felújítják a turistaösvényeket és hegyimentő csapat alakul Székelykeresztúron

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Közel ötven kilométer turistaösvényt újítanak fel és helyi hegyimentősejt alakul Székelykeresztúr térségében, illetve önkéntesek fogják erősíteni Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata búvárcsapatát.

A turistaösvény felújítását és hitelesítését segíti a hegyimentő közszolgálat, és azt szeretnék, hogy ezt a helyi közösség átvegye, rendszeresen takarítsák és karbantartsák az útvonalat, mondta Fekete Örs, a hegyi- és barlangimentő közszolgálat vezetője.

„A turistaösvények felújítása nagyon fontos a biztonságos turizmus érdekében, lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, családi, baráti programok szervezésére” – hangsúlyozta Borboly Csaba.

Idén közel ötven kilométer felújítását tervezik, jövőre pedig újabb szakaszt újítanak fel, így két év múlva több mint száz kilométer megújult, és kijelölt turistaösvény lesz a térségben, számolt be Fekete Örs. Hozzátette: szívesen felkarolják a kezdeményezéseket, örültek a Székelykeresztúri Kistérség Szövetség megkeresésének. Április 22-én, a Föld Napján túrát szerveznek, és közösen felmérik a helyszínt. Idén a székelykeresztúri halastavak és a Peszente-tető közötti részt újítják fel, illetve a Sóskútról induló körutat.

„A lakosság és a turisták biztonsága érdekében fontos, hogy minél több településen megalakuljon a hegyi- és barlangimentők helyi sejtje, ezt tervezzük Keresztúron is. Örülünk, hogy vannak jelentkezők az önkéntes tűzoltók közül, hogy ez megvalósulhat a Villám-Fulger és a helyi tanács alintézményeként működő tűzoltócsapatok közreműködésével” – mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke. Ennek érdekében a jövő héten is találkoznak, egyeztetnek az önkéntesekkel, akik csatlakoznak hozzájuk, kiderítik milyen képesítéssel rendelkeznek és milyen képzésre van szükségük.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy