Felújítják az Orotva- Borszék közti megyei utat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Megye Tanácsa felújítja az Orotva- Borszék közti 128-as megyei utat. A felújítás tervének kidolgozására írtak alá szerződést ma, június 10-én, Orotván.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy a korábbi terv hiányos volt, ezért nem nyújtható be uniós finanszírozási kérelem.

„Az utat három szakaszban újítják fel: a két, már aszfaltozott szakaszon, amelyet korábban Hargita Megye Tanácsa újított fel, és a köztes szakaszon, amely még nem rendelkezik aszfalttal. Bízom ebben a tervben, amely várhatóan év végére elkészül, és így jövőre pályázhatunk forrásokra az út megépítésére. Ezen az útszakaszon eljuthatunk Borszékre, a leendő wellness központba, ez rövidebb út lesz Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Székelyudvarhely vagy Kovászna területéről „- mondta Borboly Csaba.

Puskás Elemér, Gyergyóditró polgármestere hozzátette, hogy reméli a mielőbbi sikeres pályázatot, hogy Orotváról, a gyergyói medence egyik legszebb településéről aszfalt vezessen Borszékig, ami a turizmus fejlődése szempontjából nagy lehetőség lenne a településeknek.

Az útfelújítás három szakaszos: Borszék, egy 2,5 km-es szakasz, az Orotvát az E578-as európai úttal összekötő szakasz, és az Orotva- Borszék közti aszfaltozatlan szakasz.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy