Figyelem! Ha az online önszámlálást választotta, előfordulhat, hogy mégis megjelenik ajtajában a számlálóbiztos. „Mulasztás” a platform konfigurációjában, érvénytelen kérdőívek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Körülbelül 2 millió személynek, aki az online önszámlálás mellett döntött, elölről kell kezdenie a népszámlálást, ezúttal azonban a számlálóbiztossal.

Az Országos Statisztikai Intézet elismeri, hogy a platform konfigurációjában volt néhány „mulasztás”, és emiatt sok elküldött kérdőívet érvénytelennek nyilvánítottak, mert hibásan kitöltöttként jelenik meg.

Sok esetben a szülők elmulasztották kitölteni gyermekeik adatait. A platform azonban lehetővé tette a hiányos kérdőív elküldését, és azok, akik felébredtek, hogy nincsenek megszámlálva, még egy köszönő e-mailt is kaptak. „A platformon volt néhány vezérlőgomb, de valószínűleg valami mulasztás volt, volt ott egy gomb, amely lehetővé tette a kérdőív továbbítását, beleértve bizonyos figyelmeztetéseket is. De ezt tanulságnak vesszük, és a jövőben, a következő népszámláláskor megoldjuk ezt a problémát” – mondta a központi sajtó által idézett Bogdan Drăghia, az RPL szóvivője.

Az Országos Statisztikai Intézet azt állítja, hogy a hiányos önszámlálást végzők számára nem tud újra hozzáférést biztosítani a platformhoz, mert új adatbázist kellene létrehozni, a technikai lehetőségek pedig ezt nem teszik lehetővé. „A kérdőíveket természetesen nem tudjuk megváltoztatni. De a számlálóbiztos többször is eljön ugyanarra a címre, ha nem talál otthon senkit.”

Aki látni szeretné, hogy helyesen töltötte-e ki az önszámláló kérdőívet, annak a recensamantromania.ro weboldalra kell belépnie. Itt van egy önszámlálás ellenőrzésének nevezett rész, ahová be kell írni a személyi számot (CNP). Az adatok helyes kitöltése esetén az önszámlálásról szóló igazolást adnak ki. Ha nem töltik ki megfelelően, akkor egy üzenetben értesítik Önt.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy