Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Filmul maghiaro-român Spirala a câştigat premiul special al juriului în Grecia

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: Libra Film / Spiral

 

Primul lung-metraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, Spirala a câştigat premiul special al juriului la ediţia a 61-a a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic, informează MTI.

În filmul intitulat Spirala este vorba despre un triunghi amoros ciudat între un bărbat şi două femei, ce are loc într-o casă pe malul unui lac – scrie în materialul informativ trimis agenţiei ungare de presă MTI de către realizatorii filmului.

Lacul pescăresc pe care tatăl – dispărut în împrejurări misterioase – i-a lăsat fiului său se află la mare distanţă de
oraş. Este lumea izolată, fermecată a peştilor, păsărilor şi animalelor, o lume aparent paşnică. Suprafaţa însă ascunde secrete, în paralel cu ciclul anotimpurilor se împlineşte şi povestea fatală a bărbatului care îngrijeşte lacul şi a celor două femei. Filmul este o dramă psihologică despre iertare, despre legăturile care se repetă, despre conflicte şi dificultăţile confruntării.

Protagoniştii filmului Spirala sunt actriţele maghiare Alexandra Borbély şi Diána Magdolna Kiss, alături de actorul român Bogdan Dumitrache. Printre realizatori se află designerul scenograf Renátó Cseh, operatorul György Réder (Brazilienii, Lajkó – Ţigan în cosmos) şi creatoarea de costume Zsófi Ferencz.

Spirala este primul lung-metraj al regizoarei clujene Cecília Felméri. Premiera mondială a filmului a avut loc în octombrie, la ediţia a 36-a a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia, unde a obţinut premiul special în competiţia regizorilor care se află la primul sau la al doilea film. De atunci, filmul primeşte una după alta invitaţiile la festivaluri, a fost proiectat în cadrul competiţiei festivalului de la Arras (Franţa) şi în programul Festivalului Internaţional de Film de la Cottbus (Germania).

Filmul a fost realizat în coproducţia Inforg-M&M Film şi Hai Hui Entertainment, a fost produs de FocusFox, cu sprijinul Institutului Naţional al Filmului din Ungaria, al Centrului Naţional al Cinematografiei din România şi al  Eurimages.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.