Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Gyergyószentmiklós polgármestere továbbra is hatósági felügyelet alatt marad

Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester ellen a bírósági eljárás továbbra is hatósági felügyelet alatt folyik, miután a marosvásárhelyi táblabíróság elfogadta a DNA fellebbezését azon határozat ellen, amely visszavonta ezt az intézkedést.

A táblabíróság információs irodájának munkatársa, Viorela Bejan elmondta, a kimondott jogerős ítélet megsemmisíti a Hargita megyei törvényszék korábbi ítéletét és fenntartja a bírósági felügyelet intézkedését.

’Elfogadásra került a Hargita megyei törvényszék határozata ellen benyújtott fellebbezés következésképpen semmissé nyilvánítva ezt az ítéletet. Az ítélet jogerős, továbbra is fennmarad a hatósági felügyelet intézkedése’, mondta Viorela Bejan.

Mezei János, hivatalából felfüggesztett polgármester, többször kérelmezte a hatósági felügyelet megszüntetését, azzal indokolva kérését, hogy minden rá vonatkozó előírást betartott és a tanúkat sem befolyásolhatja mert vallomásaik már az iratcsomókban vannak.

Mezei ellen 2015 május végén indított eljárást a korrupcióellenes ügyészség (DNA) hivatali visszaélés, zsarolás és sikkasztásra való felbujtás gyanújával.

A vádhatóság szerint Mezei azáltal követett el hivatali visszaélést, hogy a város nevében eladott egy olyan telket, amely a gyergyószentmiklósi és a budapesti V. kerületi önkormányzat közös cégének, a Monturist Kft.-nek a tulajdonában volt. A DNA szerint a Gyilkos-tó melletti telek nem lett volna eladható a magyarországi többségi tulajdonos beleegyezése nélkül.

Az ügyészek azt tekintik zsarolásnak, hogy a polgármester felszólította a cég ügyvezetőjét, aki a feljelentést tette ellene, hogy mondjon le tisztségéről ellenkező esetben ellehetetleníti gyergyói létezését.

Mezei János ellen a bírósági eljárás folyamatban van a Hargita Megyei Törvényszéken.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.