Gyergyószentmiklós polgármestere továbbra is hatósági felügyelet alatt marad

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester ellen a bírósági eljárás továbbra is hatósági felügyelet alatt folyik, miután a marosvásárhelyi táblabíróság elfogadta a DNA fellebbezését azon határozat ellen, amely visszavonta ezt az intézkedést.

A táblabíróság információs irodájának munkatársa, Viorela Bejan elmondta, a kimondott jogerős ítélet megsemmisíti a Hargita megyei törvényszék korábbi ítéletét és fenntartja a bírósági felügyelet intézkedését.

’Elfogadásra került a Hargita megyei törvényszék határozata ellen benyújtott fellebbezés következésképpen semmissé nyilvánítva ezt az ítéletet. Az ítélet jogerős, továbbra is fennmarad a hatósági felügyelet intézkedése’, mondta Viorela Bejan.

Mezei János, hivatalából felfüggesztett polgármester, többször kérelmezte a hatósági felügyelet megszüntetését, azzal indokolva kérését, hogy minden rá vonatkozó előírást betartott és a tanúkat sem befolyásolhatja mert vallomásaik már az iratcsomókban vannak.

Mezei ellen 2015 május végén indított eljárást a korrupcióellenes ügyészség (DNA) hivatali visszaélés, zsarolás és sikkasztásra való felbujtás gyanújával.

A vádhatóság szerint Mezei azáltal követett el hivatali visszaélést, hogy a város nevében eladott egy olyan telket, amely a gyergyószentmiklósi és a budapesti V. kerületi önkormányzat közös cégének, a Monturist Kft.-nek a tulajdonában volt. A DNA szerint a Gyilkos-tó melletti telek nem lett volna eladható a magyarországi többségi tulajdonos beleegyezése nélkül.

Az ügyészek azt tekintik zsarolásnak, hogy a polgármester felszólította a cég ügyvezetőjét, aki a feljelentést tette ellene, hogy mondjon le tisztségéről ellenkező esetben ellehetetleníti gyergyói létezését.

Mezei János ellen a bírósági eljárás folyamatban van a Hargita Megyei Törvényszéken.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy