Hargita megye prefektusa felkérte a polgármestereket az óvodai szociális jegyre jogosult gyerekek összeírására

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye prefektusa,Adrian Jean Andrei,felkérte a megyei polgármestereket hogy azonosítsák azokat a hátrányos családi helyzetű gyerekeket,akik az óvodai szociális jegyre jogosultak.

A prefektus nyilatkozata szerint figyelmeztette a polgármestereket,hogy a 248/2015-ös törvény értelmében’ a helyi tanácsok felelősek az azonosítás megszervezéséért és a feltárt helyzetek megoldásáért a törvényes kereteken belül’ és egy erre felhatalmazott személy fogja az óvodai szociális jegyeket kezelni.

Február 10-éig a polgármesterek le kell jelentsék a Hargita Megyei Államháztartási Hivatalba a jogosultak várható számát.

Adrian Jean Andrei kiemelte,hogy ennek a „Minden gyermek az óvodába”elnevezésű törvénynek a megjelenésével a 3-6 éves gyerekek óvodába járását szeretnék bátorítani,azáltal,hogy egy 50 lej értékű szociális jegyet kapnának havonta.A támogatást olyan családok kapnák ahol az egy főre eső jövedelem kevesebb mint 284 lej.”Ez a szabályzat arra hivatott,hogy az iskolakerülést,a szegénységet és a társadalmi egyenlőtlenséget csökkentse.Hargita megyében is szükség van erre az intézkedésre,hogy a szegényebb gyerekek is minél korábban oktatásban részesülhessenek.Az oktatás egy lényegbevágó láncszem a társadalomban,ezért a helyi hatóságok és a polgármesterek szem előtt kell tartsák ennek hosszú tára gyakorolt hatását,amelyek közt megemlíthetjük a bűncselekmények és a kiskorú bűnözés visszaszorítását,”nyilatkozta a Hargita megyei prefektus.

Majd hozzátette,hogy február 15-étől az óvodai szociális jegyek költségét az államkasszából fedezik,de a program hatékony életbeültetése a polgármesterek és iskolaigazgatók feladata.AGERPRES

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy