Hargita Megye Tanácsának nincs több pénze a megye számára, miután mesés összegeket költött Magyarország körbeutazására

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az év folyamán a Hargita Megyei Tanács intézményének számos küldöttsége sok országba utazgatott, főleg Magyarországra, elméletileg a megye érdekében, a valóságban azonban a FIDESZ választási kampánya érdekében, kézzelfogható eredmények nélkül.

Most a zsák alján kapirgálnak, mert pénzszerzés céljából hét lakást adnak el, amelyeket a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság használ.

Amikor a Hargita megyeiek magyarországi sétáiról írtam, senki nem számolt el az elköltött pénzről, most úgy tűnik valakinek mégis magyarázatot kell adnia mi történt ezekkel a pénzekkel. Valószínűleg a beruházási alapokból, a szociális esetekből és ki tudja, honnan vágják le a forrásokat tömegesen, hogy fedezzék a közpénzekkel való rossz gazdálkodásból fakadó hiányosságokat.

Sajnos ezt a rossz közpénzkezelést a megyei tanács az őket kritizálókról szóló magyarázatokkal mentegetőzik. Rosszféle vagy román a sajtó, vagy más pártok, szolgálatok fizetik, plusz még sok más magyarázat, amin még a gyerekek is nevetnek.

Sajnos azoknak, akik most a Hargita Megyei Tanácsot vezetik és a közpénzzel gazdálkodnak, nincs annyi férfiasságuk, hogy beismerjék, fölöslegesen költötték a pénzt politikai partnereik megsegítésére, akik viszont nem igazán segítették őket.

Nem a Hargita Megye Tanácsának Orbánnal szembeni politikai alárendeltségről van szó, nem arról van szó, hogy kinek kampányolnak. Csak arról van szó, hogy volt pénz ezekre a politikai szagú sétákra, de a Hargita megyei emberekre nem. Most a megyei tanács ahelyett, hogy új otthonokat építene Hargita megyében, elkezdi árusítani a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósághoz tartozó régieket. Ilyesmit még sehol nem láttak Romániában, de Magyarországon sem.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy