Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség: 21 esetben tettek bejelentést medve jelenléte miatt 2024.április 29- május 6 között

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A 2024.április 29- május 6 közötti időszakban a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatához 21 hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon keresztül, amelyekben medve jelenlétét jelezték Csíkszereda (4), Nyikómalomfalva (1), Szentábrahám (4), Farkaslaka (2), Lövéte (5), Tordátfalva (1), Székelykeresztúr (2), maroshévíz (1) és Felsősófalva (1) területén.

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécseri irodájába a 112-es rendszeren keresztül regisztrált 21 hívás közül, amelyek medvék jelenlétét jelezték, hat esetben volt szükség beavatkozásra.

Az év eleje óta 71 hívást regisztráltak a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatánál a 112-es segélyhívó rendszeren keresztül, amelyek medvék jelenlétét jelentették lakott területek közelében. Minden esetben beavatkozó csapatot küldtek a helyszínre.

A járőrök minden esetben egy ideig a területen maradtak, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a veszély már nem fenyeget. A beavatkozó csoport a 81/2021 sürgősségi kormányrendelet rendelkezéseivel összhangban az esemény helye szerinti közigazgatási terület polgármesteréből/alpolgármesteréből, csendőrökből, a vadászegyesület képviselőjéből és egy állatorvosból áll.

A csendőrök emlékeztetik a lakosságot, hogy minden ilyen helyzet észlelésekor hívják a 112-es segélyhívószámot, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, legyenek óvatosak a háztartási hulladék elhelyezésével, és ne közelítsék meg a medvéket, hogy filmezzék vagy fényképezzék őket.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy